Малтретираното момиче от Цар Калоян е в русенска болница с опасност за живота

3
Девойката бе настанена с тежки изгаряния в клиниката в Русе
Девойката бе настанена с тежки изгаряния в клиниката в Русе Снимка: Dunavmost

Състоянието на малтретираната 17-годишна девойка от гр. Цар Калоян остава непроменено, все още съществува опасност за живота й

Това съобщи административният директор на УМБАЛ „Медика“ в Русе Алисе Муртезова, цитирана от Монитор

Девойката бе настанена с тежки изгаряния в клиниката в крайдунавския град, където се намира единственото за няколко области отделение по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Заради овъгляването на лявата ръка и невъзможност да бъде спасена, в четвъртък лекарите извършиха ампутация, след като взеха съгласието на родителите.

По думите на Муртезова момичето е поставено на апаратна вентилация, но лекарите намаляват процента на кислорода, за да могат да предизвикат спонтанно дишане. Медиците се безпокоят за физическата травма, която е изключително тежка, но не по-малко са притеснени и за психическото състояние на девойката, когато тя дойде в съзнание. Днес е поискана помощ от психолог от системата на МВР, който вече се е срещнал с психолога на болницата. Заедно са обсъдили как ще действат при събуждането на момичето.

От болницата изказват благодарност към всички хора, които са откликнали на апела им да се дари кръв за пострадалата пациентка.

Истинска вълна на съпричастност! От цялата страна ни се обадиха граждани и искаха да помогнат“, обясни Муртезова. Тя допълни, че предстои дълго възстановяване на момичето. Ще бъдат направени множество пластични операции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари