Хора с добри сърца събраха над 10 000 лева за протеза на подпаленото момиче от Цар Калоян

0
Процесът на лечението е продължителен и тежък за нея и семейството ѝ
Процесът на лечението е продължителен и тежък за нея и семейството ѝ Снимка: Кадър ТВ Шумен

Акцията за набиране на средства в подкрепа на пострадалата ученичка е започнала в началото на декември по инициатива на БЧК

Хиляди добри българи дариха над 10 000 лева за подпомагане на лечението на 17-годишното момиче от Цар Калоян, което беше изнасилено и запалено от свой братовчед, съобщиха от Българския Червен кръст в Разград.

На 16 ноември миналата година 25-годишният Ниязи Якуб нападна 17-годишната си братовчедка в собствения ѝ дом. Той преби и изнасили момичето, а накрая се опита да отреже пръстите на едната ѝ ръка и я запали.

Майката на жертвата я е намира полумъртва в пламъците.

Момичето бе транспортирано в русенска болница с голям процент изгаряния на тялото и увреждания на белия дроб. Наложи се едната ѝ ръка да бъде ампутирана със съгласието на родителите, информира DIR.bg.

Благодарение на инициатива на хуманитарна организация в Разград и доброволците на младежката ѝ структура в Цар Калоян, още в началото на декември започна събиране на средства за момичето.

Фондонабирателната кампания се осъществи в партньорство със СУ “Христо Ботев” в Цар Калоян и Фериде Мехмедова, доброволец и зам.- председател на Съюза на хората с увреждания в града.

Голяма част от средствата са събрани в касички, поставени в магазини и други търговски обекти в двете общини.

От хуманитарната организация благодарят на всички дарители за добротата и щедростта, както и на магазините, които са дали възможност на всеки желаещ да дари.

Средствата вече са преведени по банковата сметка на момичето и ще бъдат използвани за протеза и за помощ на семейството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Милото момиче
    Няма и една депутатска заплата....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари