Малкият Стоилчо от Русе заминава за операция

0
Вече са събрани парите, остават да се уточнят някои подробности около предстоящата операция, която ще бъде или във Варна, или в София
Вече са събрани парите, остават да се уточнят някои подробности около предстоящата операция, която ще бъде или във Варна, или в София

Четиригодишният Стоил Желязков от Русе, заминава за операция. Това съобщи Силвия Стоянова, директор на детската градина „Ралица”, която момченцето с нарушено зрение посещава.

Вродената катаракта на двете очи не е бил отстранен досега, защото семейството му няма необходимите 1600 лева за закупуване на две изкуствени лещи. С времето болестта напреднала и зрението на Стоилчо се е влошило до такава степен, че сега различава само силуети.

На благотворителен концерт за лечението на момченцето, организиран от детската градина, родители събраха 765 лева за закупуване на едната леща. За другата обаче нямаше средства и Стоилчо не можеше да замине на операция.

„След като разказахте историята на детето, ме потърсиха читатели на вашия вестник от София, Петрич и Горна Оряховица и осигуриха необходимите средства за закупуване на втората леща. Сред тях нямаше заможни хора. Едната жена е майка на дете с очен проблем. Искам специално да им благодаря”, каза Стоянова. Тя уточни, че след като вече са събрани парите, остават да се уточнят някои подробности около предстоящата операция, която ще бъде или във Варна, или в София. Ще бъдат закупени и дрешки на детето, необходими за пътуването му и за престоя в болницата.

При хирургичната интервенция ще бъдат отстранени очните лещи и ще бъдат заменени с изкуствени.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари