Малкият Христо спечели „Буквоплет“

3

Днес, 19 март 2017 г., се проведе второто градско състезание „Буквоплет“, организирано от „Лайънс клуб Русе Север“, „Лайънс клуб Русе“ и „Лайънс клуб Сексагинта Приста“.

Гости на събитието бяха: представители на лайънс клубове от Пловдив, Силистра, Стара Загора и Търговище, представители на Русенския университет „Ангел Кънчев“, родители и преподаватели. Г-жа Ирена Петрова – директор на дирекция „Култура и образование“ на Община Русе приветства присъстващите като даде висока оценка на инициативата, която се провежда вече за трета година в Русе. Тя поднесе поздравителен адрес от г-н Пламен Стоилов, в който се казва:„Нашият език е това, което ни свърза толкова силно с корените ни, напомня ни кои сме и ни кара да се гордеем, че сме българи“.

Г-н Момчил Корназов – дистрикт управител на АЛК - Дистрикт 130 България, пожела на организаторите скоро „Буквоплет“ да се превърне в национална инициатива.

Във второто градско състезаниеБуквоплет“ участници бяха 32 второкласници от 16 училища в Русе и Мартен. Проведоха се три кръга съответно с 32, 15 и 2 участници. Учениците показаха много добра подготовка и знания по български език. За доброто настроение и истинското усещане за празник допринесоха възпитаниците на ОБДЦКИ Русе с представената богата програма от танци и музикални изпълнения.  

До финала достигнаха Йоанна Русева от ОУ „Любен Каравелов“ и Христо Тодоров от СУ „Христо Ботев“. В много от задачите двамата състезатели се представяха равностойно, но Христо Тодоров успя да използва добре предоставения му шанс при грешка на Йоанна Русева да даде верен отговор на нейната, а след това и да реши правилно следващата задача. Съвсем заслужено Христо Тодоров беше обявен за Буквоплет на 2017та.

За всички участници имаше грамоти и предметни награди, като за финалистите това бяха електронни четци. Участници и гости имаха възможност да отпразнуват успешно проведеното състезание с торта от сладкарница „Златните рибки“ и кетъринга подготвен от ресторант „Амфибия“.

Организаторите изказват благодарност на РУО на МОН - Русе; РУ „Ангел Кънчев” и Канев център, ресторант „Амфибия“ и сладкарница „Златните рибки“ за подкрепата в организирането на Градското състезаниеБуквоплет 2017”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари