Малки и големи русенци показаха умения в ходенето, бягането и карането на колело

0

Днес в Парка на младежта за 30-и път се проведе националната спортна проява Световен ден на ходенето

В нея се включиха стотици малки и големи русенци, които показаха умения в ходенето, бягането и карането на колело. Инициативата бе организирана от Българската федерация спорт за всички /БФСВ/, Община РусеРусенския университет „Ангел Кънчев“ и Спортен клуб „Компас – Крос“, съобщиха от общината. 

„Спортът е здраве и е важно да се практикува ежедневно. Радвам се, че тази инициатива всяка година увлича много хора, които след това увеличават съставите на русенските спортни клубове“, каза заместник – кметът Златомира Стефанова, откривайки събитието.

Участниците трябваше да преминат предварително определено трасе във всяка от трите дисциплини. В края на инициативата имаше и организирана томбола, по време на която бяха раздадени награди от организаторите на проявата.

Спортната инициатива цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В Световния ден на ходенето Българската федерация спорт за всички предава като послание към общините призив за насърчаване на повече хора от всички възрастови и социални групи към системни спортни занимания и здравословен начин на живот.

Проявата се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и е под патронажа на министър Весела Лечева. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”. В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари