Лия спечели 1-во място на международен фестивал в „Албена“

3

На 7 и 8 юли 2017 г. солисти от Детска вокална група „Слънце“ при Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова участваха в 13 Международен фестивал на творческите състави „Приятели на България“ в КК „Албена“.

Компетентно жури с председател композиторът Хайгошод Агасян изслуша над 1200 деца и младежи от различни самодейни творчески състави, ансамбли, клубове и индивидуални изпълнители от България, Русия, Украйна, Беларус и Молдова.

Младите таланти се съревноваваха в различни раздели в областите на танцовото и певческото изкуство. В младша група - до 9 години Лия Цанкова спечели 1-во място, като се представи с песните „Щурче“ и „Волшебник недоучка“. В същата възрастова група 5-годишната Бориса Кунева спечели 2 място.

За малката изпълнителка това беше първо явяване на конкурс и се представи с песните „Тайно желание“ и „Книжка сладкодумна“. В средната група - 10-14 години, Ванина Дикова спечели 2-ро място, а песните, с които се изяви бяха „Облаче ле бяло“ и „Will dances“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари