Две талантливи момичета на Русе с награди от конкурси за пеене

1

Катрин Радева спечели трета награда (лауреат 3-та степен) в първа възрастова група (до 9 г. вкл.) в категорията поп, рок и джаз от IX-тото издание на Международен фестивал с конкурсен характер "Трикси", провел се от 24 до 29 август 2015 г. в Курортен комплекс „Албена“.

Талантливата изпълнителка, която е солистка от Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство, с ръководител Наталия Константинова представи песента "Рок послание" по музика и аранжимент на Св. Лобошки и текст Л. Кръстева. Вярна на своя любим хард-рок стил, във фестивалната част тя се представи с песента на AC/DC "Highway to Hell".

Във фестивала, организиран от Арт-център "Стринджендо" и Община Балчик под патронажа на Министерство на културата, взеха участие индивидуални изпълнители, ансамбли и художествени колективи на възраст от 6 до 19 години от много държави: България, Румъния, Турция, Израел и др. Конкурсът бе по възрастови категории в разделите класика; фолклор; хореография; поп, рок и джаз.  

Целите на фестивала са да се популяризира изкуството и творчеството на младите таланти, да се повиши професионалното майсторство, да се осъществят творчески контакти и обмен между участници, педагози, ръководители и изтъкнати дейци в сферата на образованието и културата.

ЕЛИЦА КАМБУРОВА С ТРЕТО МЯСТО ОТ „ПОЛСКИ ЩУРЧЕТА“

На провелия се Първи национален конкурс "Полските щурчета", организиран от Веселин Маринов и Община Полски Тръмбеш, Елица Камбурова  спечели трето място.

Малката Елица, която също е солистка от Детска вокална група „Слънце“ към ОбДЦКИ с ръководител Наталия Константинова, е само на 6 год. и спечели заслужено своята награда в тежка надпревара в група с 8,9 и 10 годишни деца.

Тя изпълни песните "И пак е лято" и Камино".

Журито бе в състав Мими Иванова, Светослав Лобошки, Развигор Попов, Пламен Велинов и др. и оценяваха изпълненията на над 70 деца.

Елица бе поканена на Гала-концерта и награждаването на победителите и по идея на Веселин Маринов поздрави всички граждани, гости и участници с песента "Моя страна, моя България'', по случай 6-ти септември – Ден на Съединението на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари