Малката Алла Декова от Русе взе първа награда в Международен конкурс

0

През месец март 2016 г.  се проведе Международен конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световния ден на водата „Вода и работни места“, гр. Русе 2016 г. Алла Декова на 6 години бе наградена с първо място в първа възрастова група.

Талантливата художничка е възпитаничка на Маргарита Хрисандова от Школата по изобразителни изкуства към Общински детски център за култура и изкуство – Русе. Конкурсът бе организиран от ВиК ООД – гр. Русе и Общински младежки дом – Русе.

Друга възпитаничка на г-жа Хрисандова, Виктория Христова на 8 год., получи поощрителна награда от провелия се Национален конкурс за рисунка и приложно изкуство „Водата – извор на живот“, гр. Бургас. Тя участва с творбата си „Всички се радват на водата“ в раздел „Рисунка“ в първа възрастова група.

Пет деца от Школата по изобразителни изкуства бяха отличени с грамоти и награди от Конкурса за детска творба на тема „Река Дунав – пътят към сърцето на Европа“, гр. Русе.

Конкурсът се проведе по повод отбелязване на 60-годишнината на Изпълнителната агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД), а наградите бяха връчени лично от изпълнителния директор инж. Павлин Цонев на състоялата се на 6 април 2016 г. в зала „Европа“ на Доходно здание празнична програма. В първа възрастова група от 4 до 7 г. бе присъдено първо място на Алла Декова на 6 години, а поощрителни награди – на Виктория Генчева, на 7 год. и Лила Стефанова, на 6 год.

Първа награда от втора възрастова група от 8 до 13 год. спечели Кристина Ангелова на 12 год., а Виктория Христова на 8 год. получи поощрителна награда в същата възрастова група. Отличените творби в конкурса бяха подредени в изложба за разглеждане от посетителите на празничното отбелязване на 60-годишнината на  ИАППД.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари