Малин Орачев е новият треньор на Дунав

0
Това съобщи изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков
Това съобщи изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков Снимка: Lap.bg

Малин Орачев е новият старши треньор на "Дунав" Русе.

Това съобщи изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков, предаде БНР.

Орачев за последно води втородивизионния "Поморие". Той е работил като треньор в "Нефтохимик", както и в школата на "Черноморец" Бургас.

"Малин Орачев влиза в щаба на Пламен Донев. От утре той започва да подготвя футболистите за следващия ни мач. Имахме 4-5 варианта, говорихме с определени треньори. От две седмици търсим заместник на Веско Великов. Мислим, че Орачев е човекът, който ще развие отбора. Договорът му ще бъде за три години. Искаме дългосрочен ангажимент. Няма набелязана цел. Естествено трябва да се утвърдим в групата. Решихме се на тази треньорска промяна, тъй като и психологически започна да пада формата на футболистите", коментира Ивайло Петков.

Малин Орачев изгледа днешната домакинска загуба на русенци с 0:1 от "Септември", след която "Дунав" остана предпоследен в класирането.

"Причината за тази загуба е, че не можахме да вкараме гол. Имахме доста голямо преимущество. "Септември" се бяха добре затворили и ни излъгаха. Не смятам, че са ни надиграли. След грешки в защитата през първото полувреме те направиха две контраатаки и ни вкараха един гол. При нас е по-трудно да градим срещу по-затворени отбори, в един момент всички се втурват да атакуват и оставяме много свободни пространства", каза още Ивайло Петков.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари