Макрон шокиран от видео с полицейска бруталност

0
Както се твърди, кадрите, заснети от охранителна камера, показват как няколко служители на реда нападат музикален продуцент в студиото му
Както се твърди, кадрите, заснети от охранителна камера, показват как няколко служители на реда нападат музикален продуцент в студиото му Снимка: AP/БТА

Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че е "много шокиран" от видеозапис, на който полицаи бият човек, предаде ДПА

Клипът, който беше разпространен вчера от списание "Лупсайдър", предизвика обществено възмущение от полицейската жестокост във Франция.

Както се твърди, кадрите, заснети от охранителна камера, показват как няколко служители на реда нападат музикален продуцент в студиото му.

Четирима полицаи, които бяха временно отстранени от длъжност, бяха извикани на разпит днес следобед, уточнява dir.bg

"Тези полицаи не просто са допуснали гаф, те са престъпници, извършили тежки престъпления. Удряли са клиента ми многократно в продължение на почти седем минути", каза адвокатът на продуцента Хафида ел Али пред телевизия Бе Еф Ем.

Списание "Лупсайдър" публикува и още един запис, който показва бруталното полицейско насилие отвън. Видео е заснето от живеещ в сградата, където е пребит музикалният продуцент.

Снощи вътрешният министър Жералд Дарманен призова полицаите да бъдат уволнени, ако се докаже, че са нарушили закона.

В понеделник Дарманен ще говори в парламента по случая.

Инцидентът стана на фона на предложен законопроект, който предвижда ограничаване на правото да се правят видеозаписи на полицаи. Мярката беше одобрена от Националното събрание, долната камара на френския парламент, и предстои да бъде разгледана и от Сената.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари