Македонското външно министерство: Ангел Джамбазки мина всички граници!

0
Ведомството на Буяр Осмени ще реагира с нота на изявлението на българския евродепутат, че „Вие, сърбоманите в Скопие, нямате място в ЕС!”
Ведомството на Буяр Осмени ще реагира с нота на изявлението на българския евродепутат, че „Вие, сърбоманите в Скопие, нямате място в ЕС!” Снимка: Кадър Фейсбук

Ведомството на Буяр Осмени ще реагира с нота на изявлението на българския евродепутат, че „Вие, сърбоманите в Скопие, нямате място в ЕС!”

Министерството на външните работи на Република Северна Македония ще реагира с нота за изявленията на евродепутата Ангел Джамбазки, защото „този път е минал всички граници на провокация”, съобщи на пресконференция министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи, предаде БТА.

Във фейсбук профила си преди ден Джамбазки направи изявление, озаглавено: „Димитър Ковачевски, Вие, сърбоманите в Скопие, нямате място в ЕС!”, а като фон по време на част от изявлението му стои стара карта, на която днешната Република Северна Македония е част от България.

Изявлението на Джамбазки е говор на омраза и според всички международни, а и двустранни споразумения има основание да се реагира. Трябва да реагира и българската държава, защото това са вече териториални претенции и обидни изказвания към народ и етнически общности“, каза Османи.

Буяр Османи заяви, че коментарът му на думите на проф. Ангел Димитров, според когото Република Северна Македония не се държи като кандидат за член на ЕС, също е официална реакция, защото всяко негово изявление като министър на външните работи е официално изявление на министерството на външните работи.

Ако негативните тенденции продължат, ще има и друга комуникация”, каза Османи след съвместната пресконференция с ръководителя на словенската дипломация Таня Файон, която е на официално посещение в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    пхахаххаа
    тез боклуци искат да бъдат загънати
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари