Северна Македония поиска ограничаване на достъпа до страната за Ангел Джамбазки

1
Острата реакция е по повод на изявление на евродепутата
Острата реакция е по повод на изявление на евродепутата

Острата реакция е по повод на изявление на евродепутата

Министерството на външните работи на Република Северна Македония е уведомило българското Министерство на външните работи, че за пореден път остро осъжда изявленията на евродепутата Ангел Джамбазки, съобщават от пресцентъра на МВнР в Скопие, предава БТА.

От Министерството на външните работи в Северна Македония препоръчват на президента Стево Пендаровски "да реагира подобаващо до своя колега президента на България Румен Радев, а информация за това поведение (на Джамбазки) и разграничаване от него, ще бъде потърсено и от председателя на Европейския парламент".

"Заплахите и изявленията със заплаха са въпрос, с който се занимават органите за сигурност, очакваме те да разгледат сериозно последните изявления на Джамбазки и да вземат съответно решение за ограничаване на достъпа му в страната", пише в съобщението.

В ефира на Нова телевизия вчера, в отговор на въпрос, свързан с предложението на президента на Северна Македония Стево Пендаровски правителството на Северна Македония да ограничи влизането в страната "на един евродепутат и още няколко лица от България", Джамбазки коментира, че на президента на Северна Македония трябва да се напомни, че "много други хора са се опитвали да забраняват влизането на лидерите на ВМРО в Македония и последният такъв резултат е случилото се с югославския, сръбски крал Александър Караджорджевич. Така че, нека се поучим от историята, ако се опита да ни забранява влизането в Македония, нека види историята и да се поучи от нея."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари