„Макдоналдс” обеща - без повече пилешко с антибиотици

0
„Макдоналдс”  напълно ще се откаже от използването на пилешко, което е било обработвано с антибиотиц
„Макдоналдс” напълно ще се откаже от използването на пилешко, което е било обработвано с антибиотиц

След две години „Макдоналдс” в САЩ напълно ще се откаже от използването на пилешко, което е било обработвано с антибиотици, съобщава Reuters.

Решението е било взето във връзка с факта, че прекомерното използване на подобни препарати върху кокошките може да се отрази негативно върху ефективността на антибиотиците при борбата с човешки инфекции. Според учените, честата употреба на антибиотици при производството на месо може да доведе до появата на „супербактерии”.

Старшият вицепрезидент на отдела за организация на доставките на Макдоналдс в Северна Америка Марион Грос заяви, че компанията ще продължи да купува пилешко от фермери, които отговорно използват специални лекарства, предназначени за животни.

Според Центъра за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ. „супербактериите” са причина за смъртта на 23 000 човека в САЩ всяка година.

Антибиотици за отглеждане на кокошки се използват от 40-те години на миналия век. Медицинските препарати са необходими, да могат птиците по-бързо да достигнат нужното тегло и за да бъдат здрави.

Източник: FBR.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари