Майстори на мартеници и арт изделия събират средства за деца

4

Русенци се включват в инициативата "Жълтица за шестица"

От 18 до 24 февруари СНЦ „Дунавско сияние“ ще вземе участие на традиционния мартенски базар, като отново ще събере на своя благотворителен Павилион №31, както утвърдени русенски майстори на бяло-червените украшения, като: Христина Илиева, Цветанка Атанасофа и Стефка Нейчева, така и много любители на ръчно изработените мартеници и сувенири. Свой вариант на вечните „Пижо и Пенда“, направени от шишарки, ще предложи на русенци креативната Моника Димитрова от Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм“. Оригинални крафт картички, посветени на празника на „Баба Марта“ и на приближаващата пролет ще представи и Марияна Георгиева – дизайнер на Работилничка „Играчки закачки“ към Сдружение „Дунавско сияние“.

От Сдружението допълват, че техни партньори в арт изложението ще бъдат творците-приложници от Дом за стари хора „Възраждане“ и професионалните майстори на handmade изкуството от Социално предприятие „Направено с любов“ – Перник.

Тази година част от набраните средства по време на Мартенския базар ще бъдат използвани за продължение на благородната инициатива в Русе "Жълтица за шестица", насърчаваща образователната активност на деца, настанени в ЦНСТ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари