Майки на деца с увреждания настояват за увеличаване на помощта

1
Месечните средства, които получават, не са актуализирани от 7 години
Месечните средства, които получават, не са актуализирани от 7 години Видео: NOVA

Месечните средства, които получават, не са актуализирани от 7 години

Майки на деца с увреждания настояват за увеличаване на помощта. Евдокия Велева и Нели Расийска разказаха в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS, че средствата, които получават не отговаря на потребностите на децата.

Те са изпратили писмо до компетентните институции, в което са изложили своите искания. Част от тях са свързани с увеличаване на помощта, която не е актуализирана от няколко години. Те настояват средствата да бъдат повишени със задна дата, със 100% от началото на тази година и ежегодно да се повишават, както е записано в закона. Предлагат актуализацията да бъде обвързана с минималната работна заплата.

Нели Расийска добави, че са се опитвали да задвижат въпроса с неактуализираните добавки по време на служебните правителства, но им е казано, че това, трябва да бъде гласувано от редовно Народно събрание. „Вече 7 години помощите за децата не са актуализирани”, добави тя.

Институциите усложняват живота ни”, разказа Евдокия Велева. Тя подчерта, че министерствата трябва да координират дейността си.

Според Нели Расийска повече от два месеца отговорните институции не намират възможност да ги приемат. „Масово в детските градини липсват назначени специалисти за работа с деца със специални потребности”, разказа тя

Родителите отбелязаха, че помощта трябва да бъде увеличена двойно, за да бъдат покрити елементарните нужди на децата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари