Майката на Марино разплака всички

0
Майката на Марино плаче, че не е дарила органите му
Майката на Марино плаче, че не е дарила органите му

Майката на 16-годишния Марино Цветанов - Пенка, разплака още по-неутешимо всички, дошли да изпратят сина й в последния му път. Тя намери сили да сподели огорчението си, че не са й казали, че момчето е в мозъчна смърт. Ако е била уведомена за това, щяла да дари органите му и да даде живот на някой друг, разказа почернената жена, пише в. "24 часа".

Лесидрен изпрати Марино в жежкия петък, който бе обявен за траурен от кмета на ловешкото село. След отрупания с венци ковчег вървяха стотици хора. Пастрокът му Валентин се завърнал от Германия за печалната церемония, но по-малкото братче още не знаело за смъртта на батко си.

Съученици на момчето от столичното 51-о училище, които дойдоха в селото за погребението, ридаеха неудържимо за ненавременната му и жестока загуба. Изпратиха го и родителите на другото загинало дете - Велислава, които я погребаха предния ден - в четвъртък.

Днес сутринта кът в памет на Марино направиха негови съученици до параклиса в двора на столичното 51-о СОУ "Елисавета Багряна". Децата засадиха борче. До него със запалени свещи оформиха голямо сърце, съобщи в. "24 часа".

През целия ден в петък съкрушени съученици, родители и учители оставяха цветя за 16-годишното момче, пометено от кола в Лесидрен в сряда. В 11 часа множеството започна да ръкопляска, както се изпраща артист. Десетокласникът беше част от театралната трупа на училището и репортер в телевизионния му канал TV 51.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари