Ани Стоянова: Донорството е начинът смъртта да не е толкова категорична!

1
Научих, че единственото нещо, което родителите трябва да правят за децата си, е да ги обичат, обясни майката на Даная
Научих, че единственото нещо, което родителите трябва да правят за децата си, е да ги обичат, обясни майката на Даная Видео: bTV

Научих, че единственото нещо, което родителите трябва да правят за децата си, е да ги обичат, обясни майката на Даная

Смъртта е категорична, не допуска кривини. Донорството е начинът да не е толкова категорична. Чрез него част от Даная живее в четирима души“.

Това каза в предаването „120 минути“ по bTV Ани Стоянова, майката на Даная.

15-годишната Даная изпадна в мозъчна смърт след тежка операция в „Пирогов“. Тя обаче даде шанс за живот на четирима души.

Даная е прекрасно дете. Харесва всичко около нея. Иска да е самостоятелна, да кара кола, да живее далеч от мен. Нямаше търпение да черпи и изживее всичко, което предстоеше“, добави Ани.

Когато ми се обадиха да се кача в детската реанимация, лекарите ми казаха, че е настъпила мозъчна смърт. Първото, което му хрумна, беше донорството. Попитах дали би било възможно. Толкова не исках да я пусна, а да остане тук с нас – това беше единственото нещо, с което можех да го направя“, обясни майката на Даная.

Научих, че единственото нещо, което родителите трябва да правят за децата си, е да ги обичат. Те правят правилните избори след това“.

Благодарение на донорството 17-годишният Преслав получава възможността да вижда живота.

Казах му да държи очите си широко отворени за всичко хубаво в този живот и за всичко, което тя няма да изживее. Непрекъснато имам такова усещане, че гледаме, а не виждаме“, допълни Ани Стоянова.

Искам да кажа, че имаме спешна нужда от детска болница. Не за утре, а за вчера. Трябва ни модерна детска болница. Тя ще спасява животи. Безумно е“, категорична е тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Браво на Ани
    Браво на Ани за постъпката й. Няма дума, която да охарактеризира най-точно нейната постъпка. Благородство, хуманизъм, човещина. Браво на леля Янка от Леденик, която за няма и две години показа най-висшата форма на хуманизъм и дари органите и на внук и на син. А такита гнусни създания като долунаписания коментар могат само да предизвикат отвращение. Даже и не искам да напиша, дано не му се случи той да купува органи. Но такива боклуци това заслужават. БЪДИ БЛАГОСКЛОВЕНА АНИ БЪДИ БЛАГОСКЛОВЕНА ЛЕЛЬО ЯНЧЕ Нека мисълта, че частица от вашите най-близки и любими същества продължава да живее бъди опора във всички ваши трудности.
  • 0
    1
    донор
    Донорство само и единствено срещу правилната сума с пари съм казал на близките си. Пари и нищо друго освен пари и може да ме изкормят. Трябва да помисля за близките си след мен, защото мафиотската държава засега ги обрича на глад и унижения.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари