Майката на Люси: Братчето му не може да го преживее, нито спи, нито яде!

2
Искаме справедливост. Кой ще ми върне сина!?
Искаме справедливост. Кой ще ми върне сина!? Видео: Bulgaria On Air

Искаме справедливост. Кой ще ми върне сина!?

Нарушения в 5 обекта в района на шахтата на столичния булевард, където в неделя загина 16-годишно момче. Втори ден след трагедията - все още нито една институция не е поела отговорност за случилото се. А пред Bulgaria ON AIR майката на убитото дете поиска само едно: справедливост.

16-годишният Людмил издъхва в ръцете на баща си, ударен от ток докато пресича улица в София.

"И гледам, че пада с лице и аз почвам да тичам. Аз не съм знаел, докато не съм стигнал до него какво е. Но, като исках да му помогна и ме удря ток и аз тогава вече разбирам, че има ток", разказа бащата Снежан.

Майката на момчето е в шок от загубата на сина си и е готова на всичко, за да постигне справедливост.

"Кой ще ми върне тоя син? Такъв син няма. На никой нищо лошо. Ще си наведе главата и ще бяга. А тоя син моят малкият без него не може да спи. Той не може да го преживее. Ни спане, ни ядене, ни вода. Ни нищо. Какво ще правя без тях? И сега е с мен да отива да си взима братчето", сподели майката Милка.

Близките на Людмил готвят протест с искане виновният да понесе отговорността си.

"Те нямат право да оставят на пешеходна пътека такива кабели оголени, при положение че минават хора през тази пътека пешеходна. Ако не беше той, щеше да бъде някаква майка с дете или някой от вас, някой друг. Как ще стане това, че са му мокри краката? Нормално, и твоите крака са мокри в момента, нали? Е, как ще прелети да са му сухи краката", подчерта лелята на момчето Румяна.

По закон наказателна отговорност за подобни инциденти носят проектантите на съоръжението, лицата, които са го одобрили и поддържали.

"Държавата и общината могат да носят само гражданска отговорност и то ако по някакъв начин имат пряко отношение към това съоръжение", обясни адвокат Людмил Рангелов.

Общински е и фонтанът на площад "Славейков". Именно там преди 16 години отново след токов удар умира 34-годишният Веселин. Тогава Людмил Рангелов защитава проектанта на шадравана, който е един от подсъдимите по случая.

И според защитата, и според майката на Веселин, виновните за смъртта на мъжа са били само свидетели, не и подсъдими.

Делото за смъртта на Веселин продължи 9 години и завърши с оправдателни присъди за всички подсъдими. Майката му обаче съветва родителите на Людмил да не се отказват, докато не получат справедливост.

А родителите на Людмил са категорични, че ще направят всичко виновните да получат наказания.

"С мен си тръгваше на частна работа, да чистим пред магазините, да правим 2-3 пътеки, оттук 2 лв, оттам 5 лв – да си изхрани братята си. И това е цялото положение? И какво е спечелил за тея 5-10 лв – погребение...", каза през сълзи почернената майка на 16-годишното момче.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари