Майка от Русе с две деца възстанови дома си с помощта на доброволци

6
Дени и дечицата ѝ продължават напред към по-добър живот, казаха от организацията "Подай ръка"
Дени и дечицата ѝ продължават напред към по-добър живот, казаха от организацията "Подай ръка" Снимка: България Днес

Дени и дечицата ѝ продължават напред към по-добър живот, казаха от организацията "Подай ръка"

"Дени ни потърси по телефона. Тя е от Русе и заедно с децата си дълги години била жертва на тормоз от страна на мъжа ѝ. Ситуацията ескалирала, когато майката реши да сложи край и изгонва бащата на децата си от жилището й", разказа Кристиян Николов от благотворителната организация "Подай ръка" пред България Днес.

Доброволецът сподели пред вестника, че в яростта си мъжът изпочупва всичко в жилището, което не успява да вземе.

"Той остави дома им гол, а децата си да спят на земята. Бащата дори счупи телефоните на Ани и Нели, оставяйки ги без всякаква възможност да потърсят помощ", каза Николов.

С помощта на съседи и "Подай ръка" за два дни мама Дени успя да възстанови покъщнината си.

"Местните помогнаха доколкото можаха, а ние допълнихме голяма част от необходимите неща. Занесохме бюро, хладилник, готварска печка, легла и телефони за децата. Другата седмица Ани и Нели ще получат лаптопи и училищни принадлежности. Погрижихме се и кученцето им да получи храна и лакомства, сподели Кристиян и допълни:

"За щастие Дени и дечицата ѝ продължават напред към по-добър живот, както се надяваме да се случи и с мама Блага и малката Яни".

Самотна майка с множествена склероза е била уволнена от работа заради болестта си, съобщиха също от благотворителната организация "Подай ръка".

Блага сама отглежда дъщеря си Яни. Жената страда от множествена склероза и поради тази причина преди месец я уволняват от работа. Работодателят заявява, че на Блага не може да се разчита, тъй като често ѝ се налага да излиза в болничен. Заради заболяването и големия стрес покрай уволнението си Блага има проблеми с придвижването и зрението си.

"Блага живее под наем в София, оставена е от мъжа си, който я пребивал, а сега изобщо не се интересува от нея и от детето. На всичкото отгоре мъжът ѝ я заробва с кредити, които сега тя трябва да плаща сама. Оставяйки без работа, Блага изнемогва. Натрупали са се и 700 лв. за парно, а имат и битови сметки, които тя не може да покрие с ТЕЛК пенсията си от 400 лв. на месец. Дори парите за храна не стигат. Жената има нужда от средства, докато намери нова работа. Яни преди няколко дни е имала рожден ден, но не са могли да го празнуват", сподели пред вестника Кристиян Николов от благотворителната организация.

Доброволецът разказва, че не губи надежда и вярва, че с помощта на добри хора ще успеят да помогнат на мама Блага и малката Яни. За това свидетелстват множеството подобни истории с щастлив край. Един от последните примери е разтърсващата история на мама Дени и децата ѝ Ани и Нелин.

ДА ПОМОГНЕМ НА БЛАГА И ЯНИ

Можете да помогнете на семейството чрез банкова сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ/ Give а Hand ZPDB

Основание: Дарение за Блага и Яни

PayPal: [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    wedgsdg
    пари има , (ТЕ) ги крадат
  • 4
    2
    чичомиткобрат
    Д и Б и гнусните хора (говоря за бащата) - като не ставаш да имаш семейство, не го създавай.
  • 11
    1
    mischi
    Сега е добре някоя организация да предложи работа на жената, даренията все един ден ще свършат! и съда да накара този така наречен "баща" да плаща издръжка за детето и жена си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари