Майка на дете с увреждане: Нищо от това, което обеща Борисов не се изпълнява!

0
Даде се заден за закона за личната помощ. Явно няма да има такъв, а ни обещаха
Даде се заден за закона за личната помощ. Явно няма да има такъв, а ни обещаха Снимка: Кадър Шоуто на Слави

Нищо от това, което обещаха премиерът Бойко Борисов и неговият заместник Томислав Дончев не се изпълнява.

За това алармира Вера Иванова, майка на дете с увреждане и един от организаторите на инициативата „Системата ни убива“, предава FROG NEWS.

На вчерашната среща на експерти от различни ведомства по въпросите, свързани с трите закона за хората с увреждания, станало ясно, че нещата пак ще си останат почти в сегашното положение. „Даде се заден за закона за личната помощ. Явно няма да има такъв, а ни обещаха.  По начина, по който се предлага тази помощ, хората няма да оцелеят. Възмутително е, че председателката на националния съвет за интеграция на хората с увреждания Адриана Стоименова беше против всички наши предложения.

Тя остро се противопостави, макар Борисов и Дончев да ги приеха. Няма и дума за нашето искане Стоименова да бъде отстранена от този пост. Най-куриозното е, че тя говореше от името на всички НПО-та, а в същото време в залата имаше друго НПО, което не беше съгласно с нея. Г-н Дончев обеща да има нов регистър. Присъстващи на срещата директно в очите ми казаха, че сегашният си е много добър“, обясни Вера Иванова, която не скри възмущението си : „Как и на кого да вярваш?! Надявам се чрез вас министър-председателят да разбере какво правят тези под него“.

В същото време майките се натъкнаха и на друг куриоз. В отворено писмо до министерски съвет, те призоваха Борисов да отстрани Адриана Стоименова от високия пост на национално представените организации. От там отговорили в стил: „Вие ни питате за едно, а ние ще ви отговаряме за друго“. В отговора от министерски съвет написали на майките, че Борисов се е срещал с тях и е обсъдил проблемите им, както и че е дал 150 млн. лева за догодина за нуждаещите се.

Това е нелепо. Ние много добре знаем, че сме се срещали с г-н Борисов. Помним и какво сме си говорили. В писмото няма и ред за Адриана Стоименова, която ни набеди“, възмути се майката.

Припомняме ви, че срещите с протестиращите жени започнаха миналата седмица на най-високо държавно ниво. Следващите срещи се провеждат на все по-ниско ниво, като поетите ангажименти от страна на властта отпадат все повече. Оказва се, че и финансирането на НПО-та ще си остане както е било досега. Проверка на Фрог показа, че отчетените дейности на една такава НПО-„Център за психологически изследвания“ се разминават с изразходваните финансови средства.

Освен това от там са записали, че имат над 240 000 членове, на базата на което се отпускат и държавните средства. Отделно от това се получават и евросредства по проекти, съфинансирани от държавата. До този момент Фрог не е срещнала нито една майка на дете с увреждане, която да признае, че се е ползвала успешно от услугите на „Център за психологически изследвания“.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари