Майка и син правят секс пред погледа на минувачи

44
Нито една институция не може да се справи с двама психично болни хора, това ли излиза?
Нито една институция не може да се справи с двама психично болни хора, това ли излиза? Снимка: Родопи

Майка и син редовно правят секс в центъра на Кърджали пред погледа на минувачите.

Кошмарът върви от седмици, а държавата се оказа безсилна пред гадостите на бездомниците, алармират регионални медии. Според инфото Зинка и синът й Михаил, който е с умствена изостаналост, са се нанесли да живеят пред входа на бившото спортно училище в родопския град.

От катуна им най-редовно се чуват стенания, викове, крясъци и се носи непоносима смрад, алармират жители на Кърджали, които работят на Търговската улица в центъра.

Жената крещи, стене, двамата със сина й се карат. Много пъти сме виждали Михаил да лежи върху нея. Не знаем какво се случва. Всичко става пред очите на стотици минувачи всеки ден. В двора на училището понякога играят деца. Те самите не са ли в опасност? Нито една институция не може да се справи с двама психично болни хора, това ли излиза? Що за държава, що за чиновници", негодуват работещи в офиси и магазини на ул. „Републиканска“.

Синът изнасилва ли майката, или това е доброволен секс, положението е отчайващо“, възмущават се хората. „Убедени сме, че се случва нещо изключително лошо и непочтено. Сигурно има вратичка в закона тези хора да бъдат задържани за постоянно в психиатрия или в Дом за хора с ментални проблеми“, заяви кърджалиец, който живее близо до бившото школо, цитиран от 24rodopi.

85-годишната Зинка Михайлова се настанила за пореден път пред входа на училището в края на февруари. Месец преди това тя и синът й Михаил бяха настанени в Държавната психиатрична болница със съдействието на кмета Хасан Азис.

Тогава жената отказа да напусне обитавания от нея вход на училището. В крайна сметка с помощта на служителите на реда тя бе убедена, че оставането й навън в най-студените зимни дни е опасно и може да доведе до фатален край както за нея, така и за сина й.

Със затоплянето на времето обаче Зинка и Михаил отново живеят под открито небе и не дават миг покой на живущите и работещите наблизо.

Зинка била изхвърлена на улицата преди 16 години. Тя останала вдовица, а деверът й продал наследствената къща. Заживяла на улицата със сина си Михаил, разчитали само на 100 лева пенсия и подаяния.

Служителите на Дирекция „Социално подпомагане" в Кърджали са провели десетки разговори с двамата. Предлагано им е да бъдат настанени в Държавна психиатрична болница-Кърджали, но те отказват.

Зинка Михайлова категорично отказва социална закрила, за което подписала декларация. Не желаела да ползва социална услуга в специализирана институция.

Възрастната жена говори несвързано и иска къща, в която да живее самостоятелно. Михаил е с диагностицирано заболяване лека умствена изостаналост, но не е освидетелстван от ТЕЛК. През месец ноември 2014 г. бил е настанен в ДПБ - Кърджали, но излизал и отивал при майка си.

Поради установения риск за живота и реалната опасност за здравето на Зинка и Михаил Михайлови, директорът на „Социално подпомагане" е подавал сигнали до Районна прокуратура. Искането е за принудителното настаняване и задължително лечение в лечебно заведение - Държавна психиатрична болница в Кърджали, на двамата.

Източник: 24rodopi.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари