Махмуд Абас: Ветото на САЩ ги прави съучастник във военни действия

3
САЩ наложиха вето на върху резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за незабавно прекратяване на огъня в Газа
САЩ наложиха вето на върху резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за незабавно прекратяване на огъня в Газа Снимка: БГНЕС

САЩ наложиха вето на върху резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за незабавно прекратяване на огъня в Газа

Ветото на Съединените щати върху резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, настояваща за незабавно хуманитарно прекратяване на огъня в Газа, прави Вашингтон съучастник във военни престъпления срещу палестинците. Това обяви президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас в публикувано от президентството изявление.

Абас казва още, че смята Съединените щати за отговорни за смъртта на палестински деца, жени и възрастни хора в ивицата Газа.

На фона на продължаващи тежки сражения в Ивицата Газа израелските сили са наредили евакуацията на жителите на още един квартал на подложения на офанзива по-рано през седмицата град Хан Юнис, предаде Ройтерс.

Според медията тези съобщения може да означават, че се готви нова атака в района.

"Бомбардировките продължиха цяла нощ. Не спим през нощта, страхуваме се за децата си и стоим будни в очакване на нови нападения и сме в готовност да бягаме заедно с тях", споделиха местни жители, цитирани от Ройтерс и БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Шалом
    Не тайна, че в Америка се намира най-голямата еврейска община, която се състои от почти 5,5 - 8 милиона евреи. Те са един от най-влиятелните етноси там. В най-големите и най-влиятелните компании има еврейско лоби. Над 130 евреи в Америка са мултимилиардери. Поне 20 от тях контролират над 200 млрд. активи. А пряко или косвено евреи притежават голяма част от най-големите и най-модерните медии по света.
  • 3
    2
    до 1
    Сериозно? Арабите ли са започнали? Първо, евреите са вид араби. Второ, Великобритания и други "демократични" страни " иззеха земите на Палестина, че да насадят там евреите. И от 1948 насам те създават проблеми и тероризират околните държави. Бе идиот, ти някога книжки чел ли си, да ти еба мамицата тъпа?!
  • 1
    1
    Stoian
    Защо се оплаквате,арабите,вие започнахте Пьрви този конфликт,евреите са зли и отмъстителни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари