Магнитна буря в последния декемврийски ден на 2022 година

1
Магнитните бури могат да причинят главоболие, отпадналост, липса на концентрация и още редица неразположения
Магнитните бури могат да причинят главоболие, отпадналост, липса на концентрация и още редица неразположения

Според месечната прогноза на института до 3 януари можем да очакваме още такива смущения

Геомагнитна буря е регистрирана през нощта и в ранните часове на последния декемврийски ден. Това показват данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН, предава NOVA. Смущението в магнитното поле на Земята ще е активно и през деня.

Според месечната прогноза на института до 3 януари можем да очакваме още такива смущения. След това, бури, причинени от слънчеви изригвания се очакват около 20 и около 25 януари. Магнитните бури могат да причинят главоболие, отпадналост, липса на концентрация и още редица неразположения. Стопроцентова защита срещу тях няма. Според някои специалисти панелните блокове, характерни за голяма част от старите жилищни комплекси, до някаква степен предпазват със своята метална арматура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари