Магистрала "Марица" се накъдри и напука

0
В десните ленти на аутобана е опасно да се шофира
В десните ленти на аутобана е опасно да се шофира

В десните ленти на аутобана е опасно да се шофира

На километър 28 от най-новата магистрала "Марица" има опасни хлътвания. Нацепен и вълнообразен асфалт се забелязва на няколко участъка от аутобана, съобщи сайтът xnews.bg.

Оттам посочват, че и в двете посоки - към София и обратно към Свиленград в десните ленти е опасно за шофиране. Задължително трябва да се кара вляво.

"Гумите на автомобила, стъпнали на ЛОТ 1 по АМ "Марица", започват да тресат при неравностите и е абсурдно да се кара с разрешената скорост от 140 км/ч. Наближавайки 21-ви километър преди река Марица, отново има изронен асфалт. Стигайки до въпросния 28 километър, нещата загрубяват. Там с метри платното е вълнообразно и с кърпежи. От АПИ поне са се сетили да сложат знаци за ограничаване на скоростта. Очаква се да започне ремонт, но кога не е ясно", пишат от сайта.

Оттам посочват, че по-нататък в посока Хасково, до река Банска, настилката е в по-добро състояние, но все още е неравна. Точно там през есента на 2015 г., 3 месеца след като бе открит ЛОТ 1 от 31-километровата отсечка Оризово-Димитровград, магистралата пропадна метър надолу в продължение на 100 метра.

Припомняме, че изграждането й струваше над 200 млн. лв. и бе разследвано дори от европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ). По нея имаше и спешни ремонти за още 50 млн. лв.

Започва ремонт на 7-километров участък от АМ „Марица" в платното за София, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Отсечката е в района на Свиленград /от 94-ти до 101-ви км/ и е построена преди повече от 30 години. Заради ремонта трафикът ще преминава двупосочно в платното

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    Vzfe
    Сега берем плодовете на бързото и качествено строителство на магистрали по времето на ГЕРБ!!! Великото крадене на века и безпардонното хвалене!!! АПЛОДИСМЕНТИ!!!
  • 16
    2
    Къде си?
    Това ли са ти магистралите бат Бойко, с които непрекъснато се хвалеше. Ти не си за български съд, за теб трябва да е поне Европейски. И както се пееше в една песен - "и това ще стане, и това ще стане"...
  • 13
    1
    Хаха
    Олееее каква изненада
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари