МААЕ започна инспекции в Украйна

0
В рамките на седмицата ще съобщим първите заключения от инспекцията на два обекта, заяви генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси
В рамките на седмицата ще съобщим първите заключения от инспекцията на два обекта, заяви генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси Снимка: БТА / АР

В рамките на тази седмица МААЕ ще съобщи първите заключения във връзка с инспекциите

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) съобщи вчера, че е започнала инспекциите си в Украйна, които бяха поискани от украинските власти, след като руският президент Владимир Путин обвини Киев, че конструира “мръсна бомба”, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Инспекторите от МААЕ “започнаха и скоро ще приключат инспекциите на два обекта в Украйна, заяви базираната във Виена агенция.

Генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси заяви, че в рамките на тази седмица ще съобщи “първите заключения във връзка с инспекциите на двата обекта”, се казва в изявление на МААЕ.

Инспекторите бяха изпратени в Украйна по искане на украинското правителство.

Русия обвинява Киев, че се готви да използва “мръсни бомби” срещу руските сили в Украйна. Украинското правителство обаче подозира, че самата Русия иска да използва “мръсна бомба” и да прехвърли вината за това на Украйна. Според Киев евентуален мотив за това може да е намерението на Москва да си създаде претекст за употребата на ядрени оръжия в Украйна, където руските сили губят позиции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари