МААЕ е изгубила контакт със системите за следене в Чернобил

1
Системите за следене на предпазните мерки, инсталирани в Чернобилската АЕЦ, е бил изгубен
Системите за следене на предпазните мерки, инсталирани в Чернобилската АЕЦ, е бил изгубен Снимка: RT

Агенцията проследяваше  състоянието на ядрените материали

Системите за следене на ядрени материали в съоръженията за радиоактивни отпадъци в Чернобил в Украйна, които бяха превзети от руски сили миналия месец, са спрели да предават данни към надзорния орган на ООН за ядрена безопасност, предаде Ройтерс, позовавайки се на самата Международна агенция за атомна енергия (МААЕ).

"Генералният директор... посочи, че контактът със системите за следене на предпазните мерки, инсталирани в Чернобилската АЕЦ, е бил изгубен", се казва в изявление на МААЕ, информира БТА. 

Агенцията използва предпазните мерки, за да следи състоянието на ядрените материали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Кое за жените шофьори е най-неприятното при паркиране?
- Свидетелите!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари