Лютви Местан получи инсулт и делото за катастрофата беше отложено

8
Поради здравословното си състояние подсъдимият Местан е поискал отлагане на делото за катастрофата, при която загина 6-месечно момиченце
Поради здравословното си състояние подсъдимият Местан е поискал отлагане на делото за катастрофата, при която загина 6-месечно момиченце Снимка: БТА / Архив

Поради здравословното си състояние подсъдимият Местан е поискал отлагане на делото за катастрофата, при която загина 6-месечно момиченце

Окръжният съд в Кърджали отложи делото срещу политика за 28 март

Лютви Местан е в болницата в Момчилград след прекаран инсулт, съобщава БТА. Поради здравословното си състояние подсъдимият е поискал отлагане на делото за катастрофата, при която загина 6-месечно момиченце, а родителите и братчето му бяха ранени.

Към молбата е приложен документ от МБАЛ-Момчилград, според който на 19 февруари 62-годишният Местан е получил исхемичен инсулт и е настанен на стационарно лечение.

Окръжният съд в Кърджали уважи искането и насрочи следващо заседание за 28 март от 10:00 часа.

Прокуратурата от своя страна пък поиска да се вземе мярка "парична гаранция" или "домашен арест" спрямо другия обвиняем - бащата на загиналото бебе, Юсеин Ахмед. Той не се яви в залата без да е посочена основателна причина. Държавното обвинение поиска още забрана на Ахмед да напуска страната, както и глоба на адвоката му също поради неявяване. Исканията бяха отхвърлени.

По делото комплексната автотехническа експертиза е готова, страните са запознати с нея, а всички свидетели - изслушани. Делото трябва да навлезе във финалната си част.

Обвиняеми по него са политикът Лютви Местан и Юсеин Ахмед, чиито автомобили се сблъскаха на главния път Кърджали-"Маказа" през април 2019 година, а жертва на катастрофата стана шестмесечно бебе.

През юли миналата година Местан се отказа от адвокатите си и поиска да се защитава сам. В обяснението си политикът каза, че "съдът не дава възможност на адвокатите Нацко Дойчев и Менко Менков да изпълняват защитните функции". "Убеден съм, че нито едно искане за събиране на нови доказателства няма да бъде одобрено. Ще се защитавам сам, наясно съм с последствията от взетото решение. Не желая служебен защитник", посочи тогава Местан и обвини съда в пристрастност и предубеденост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    9
    Лили
    Горките хора. Дано да осъдят Местан.
  • 3
    8
    vtbrb
    Тук всички се изказват сякаш никога не са карали със 120 при ограничение 80 или 90 км/ч, аре стига, пичове, повече от изкуствени сте. И това го казвам като неутрална страна в делото. Нито мразя Лютвито, нито познавам другия водач, че да го квалифицирам смело с цветущи епитети.
  • -6
    7
    ...
    Единственият най-интелигентен политик на всички времена от ДПС. Нито едно изказване от негова страна не е неподготвено или глупаво. КараторбЪ може да му смуче чорапите на Лютви.
  • 8
    6
    Дооообре
    Айде да видим - бащата не е обезопасил бебето -едно към столчето му и второ столчето към седалката на колата. Карал е с 30-40 км над допустимото. Има актове предимно за превишена скорост. Познавал е района. Винаги, ама винаги истината има две страни. Цъкайте колкото искате минуси, но дали искате да се срещнете в едно платно един срещу друг с този човек. За протокола - не съм харесвал никога Местан, но харесвам обективната истина.За отговорността на държавата за път, маркировка, знаци, храсти пр. да не говорим.
  • 16
    5
    На тоя...
    Дано и Господ и Аллах да му пратят поне още три инсулта! Че правосъдието в България го знаем!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари