Съдът в Кърджали прекрати делото за катастрофата с Лютви Местан

0
Връщат делото в досъдебна фаза
Връщат делото в досъдебна фаза Снимка: БТА

Връщат делото в досъдебна фаза

Окръжният съд в Кърджали постанови в днешното разпоредително заседание да бъде прекратено съдебното производство и делото за катастрофата край момчилградското село Загорско от 2019 г. с участието на Лютви Местан, при която загина бебе на 6 месеца, да бъде върнато на прокурора за отстраняване на допуснати в досъдебното производство съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите.

По-рано днес, в хода на заседанието, прекратяване на делото и връщането му в досъдебна фаза поискаха чрез съдебните си защитници двамата обвиняеми – Лютви Местан и бащата на починалото пеленаче Юсеин Ахмед, припомни БТА. Адвокатите им изразиха различни доводи за това. Адв. Нацко Дойчев, защитник на Местан, посочи допуснати груби и съществени процесуални нарушения в досъдебното производство, за което жалба е била подадена от Местан в Софийската градска прокуратура. По нея има образувано досъдебно производство.

Мотивът на защитника на втория обвиняем Юсеин Ахмед да поиска прекратяване на делото бе различен, а именно Ахмед да бъде част от делото в две качества – като обвиняем и като пострадал, предвид получените травми вследствие на инцидента и като баща на загиналото бебе.

По делото ще трябва да бъде изготвен обвинителен акт, отговарящ на изискванията на чл. 246, ал. 2 от Наказателно-процесуалния кодекс.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и/или протестиране в седмодневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Хаха
    Е там са само мангали Нормално е да му помогнт
  • 5
    1
    Jesus
    No comment...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари