Любомир Каримански: Социалната ни система не може да продължава с трансферите от бюджета

0
Той изрази задоволство, че министърът на финансите е разбрал най-сетне, че не може да се раздават пари популистки
Той изрази задоволство, че министърът на финансите е разбрал най-сетне, че не може да се раздават пари популистки Видео: NOVA

Той изрази задоволство, че министърът на финансите е разбрал най-сетне, че не може да се раздават пари популистки

"Не бива да се търсят хора от средно експертно ниво в отделните министерства, които да бъдат избрани за служебни министри. Едно е да си експерт, друго е да имаш воля за взимане на решения". Това заяви финансистът Любомир Каримански в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. Думите му са часове след като парламентът прие избраният за служебен премиер да може да напуска поста за времето, когато е в изпълнителната власт.

По мнението на Каримански Конституцията беше променена по един "незадълбочен и професионален начин – не бяха взети становищата и мненията на цялото съсловие от конституционалисти", обясни бившият председател на Комисията по финансите в парламента.

Той изрази задоволство, че министърът на финансите е разбрал най-сетне, че не може да се раздават пари популистки. „Нашата пенсионна и социално-осигурителните ни системи имат нужда от реформа, те не могат да продължават с тези трансфери от държавния бюджет”, допълни Каримански по повод думите на Асен Василев, че Великденските добавки застрашават трайното увеличение на пенсиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари