Любомир Дацов: Новината за сливането на НАП и Агенция „Митници” беше пиар ход

0
По думите му тази новина е отклонила вниманието от промените в съдебната власт и от уволнението на директора на Агенция „Митници”
По думите му тази новина е отклонила вниманието от промените в съдебната власт и от уволнението на директора на Агенция „Митници” Видео: NOVA

По думите му тази новина е отклонила вниманието от промените в съдебната власт и от уволнението на директора на Агенция „Митници”

Новината за сливането на НАП и Агенция „Митници” беше пиар ход, тя вече изигра своята роля”. Това заяви бившият заместник финансов министър Любомир Дацов в предаването „РеВизия” по NOVA NEWS.

По думите му тази новина е отклонила вниманието от промените в съдебната власт и от уволнението на директора на Агенция „Митници”, който стана съветник на премиера. „Не смятам, че сливането на двете агенции е кой знае каква новина. Дали ще стане, или не – отражението върху приходите ще има минимално значение”, обясни финансистът.

Според него сливането на двете агенции няма да пребори нито корупцията, нито контрабандата. „За контрабандата и за неплащането на данъците проблемите са и в НАП, не са само в „Митниците”. Допустимо е между 5-7% избягване на данъци, неплащане на ДДС. Винаги има хора, които се опитват да направят далавера. Въпросът е да свалиш до това ниво неплащането на данъци”, каза Дацов.

Той поясни, че сумата, която НАП не събира от такси и данъци, е аналогична на тази от „Митниците”. „Щом шефът на НАП си остава при тези резултати, защо шефът на „Митниците” трябва да си отиде. Мисля, че там се върви от едни доверени към по-доверени хора. Може да има и други спекулации. Едната е за свръхконцентрация на власт, другата – човекът, който се назначава, идва от ДАНС. Не знам ДАНС да има по-добра слава, отколкото „Митниците”, каза финансистът.

По думите на Дацов е нужно да има политика за влизане в еврозоната, каквато сега нямало. „С измислени административни мерки не се влиза в еврозоната. Ценовият критерии не е инфлацията, а ценовата стабилност. Това е нещо различно от това да имаш за месец нещо различно. Това е чист индикатор. Нямаме такава ценова стабилност в нито един месец”, допълни Дацов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари