"Любо с теб сме", скандират приятели на шофьор убиец от Пловдив

0

15-ина приятели дойдоха в Окръжния съд в Пловдив, за да подкрепят приятеля си Любомир Трайков, който преди три дни уби двама души на пътя.

„Любо, с теб сме!”, скандираха младите хора, когато шофьорът на аудито от трагичната нощ се появи на влизане в залата, съобщава Traffic News. Той самият запази абсолютно мълчание и скри лицето си от обективите, използвайки качулката си.

Пловдивският съд решава дали на Любомир Трайков ще му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", по искане на Окръжна прокуратура.

Спрямо него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт на повече от едно лице и на телесни повреди на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство в пияно състояние.

Любомир е участвал в катастрофата на булевард „Руски“, в която живота си загубиха двама души, а други двама бяха тежко ранени.

Любомир е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, считано от 9:50 часа на 19 ноември 2016 г., когато му е било предявено обвинението в присъствието на негов упълномощен защитник.

По лекарско предписание обвиняемият се намира в болнично заведение, където се охранява от служители на сектор "Арести" към Областна дирекция "Изпълнение на наказанията" - Пловдив. Днес обаче момчето ще бъде докарано в пловдивският съд, за да чуе решението на магистратите.

Наказанието, което може да получи, е от 3 до 15 години лишаване от свобода.

В същото време от дни  Онлайн петиция за ефективна присъда на шофьора на аудито набира сила в интернет. Хиляди поискаха затвор за шофьора, който в центъра на Пловдив причини жестока катастрофа, при която загинаха мъж и жена. Според полицията шофьорът Любомир Трайков е карал с 0,67 промила алкохол в кръвта. 

Корнелия Петкова остава вдовица с три деца, след като при катастрофата загива мъжът й, който е карал смачканата до неузнаваемост кола. Иска справедливо наказание за виновния водач. Съпругът на жената, която загива в същата кола, по ирония на съдбата е катаджия. Потънал е в мъка, защото сам ще трябва да се грижи за 5-годишното си дете.

Очаквайте подробности!

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари