„Лукойл“ придоби футболния клуб „Спартак Москва“

0
Петролната компания е купила и стадиона
Петролната компания е купила и стадиона Снимка: spartak.com

През май Nike прекрати спонсорския си договор със“ Спартак“, 10-кратен шампион на руската Висша лига, тъй като те няма да участват в европейските състезания заради санкции

Руската петролна компанияЛукойл“ заяви в понеделник, че е закупила руския клуб от Висшата лига „Спартак Москва“, както и стадиона в Москва, където играе домакинските си мачове.

„Спартак“ е разтърсван от финансови проблеми в резултат на военната намеса на Русия в Украйна, която предизвика вълна от западни санкции срещу Москва и допълнително изолира руската бизнес общност.

Лукойл“, който беше генерален спонсор на „Спартак“ повече от две десетилетия, заяви, че придобиването на 100% дял в клуба означава, че дългогодишният собственик и президент Леонид Федун ще се откаже от всичките си мениджърски роли.

Федун се оттегли от поста вицепрезидент на Лукойл през юни. Милиардерът купи клуба през 2004 г., когато той беше в сериозни финансови затруднения.

Искам да изразя искрената си благодарност на моите приятели и колеги от „Лукойл“, че се съгласиха да подкрепят такъв значим социален проект като „Спартак“ в тази трудна ситуация“, каза Федун в изявление на уебсайта на клуба, предава Bloomberg TV Bulgaria

През май Nike прекрати спонсорския си договор със“ Спартак“, 10-кратен шампион на руската Висша лига, тъй като те няма да участват в европейските състезания през следващия сезон поради действията на Русия в Украйна.

Спартак Москва“ също разпусна втория си отбор, като се позова на финансови затруднения и необходимостта да намали бюджета си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари