Вагит Алекперов напуска ръководството на "Лукойл"

0
Вагит Алекперов се оттегля от империята след 29 години работа
Вагит Алекперов се оттегля от империята след 29 години работа Снимка: БГНЕС / Архив

Вагит Алекперов, съсобственик, президент и основател на най-голямата в Русия частна петролна компания "Лукойл", реши да се оттегли от поста си

 Той също така се оттегля и от Борда на директорите на компанията, се казва в изявление на "Лукойл", цитирано от ТАСС и Money.bg

Вагит Алекперов напуска компанията след 29 години работа в нея. Той е избран за неин президент и председател на Борда на директорите през 1993 година. Самата компания "Лукойл" е създадена на 5 април същата година.

"Съответните заявления за напускане бяха изпратени днес до председателя на Борда на директорите на компанията", съобщават от "Лукойл".

От компанията отбелязват, че Алекперов не притежава контролен пакет акции на "Лукойл". Пряко като акционер той притежава само 3,12% от акциите, а също така под негов контрол са още 5,43% от акциите без право на глас, които Алекперов притежава чрез фондове.

На 14 април Великобритания наложи санкции спрямо Алекперов. Така той за първи път попадна под ограничителните мерки на една от Западните страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари