"Лудогорец" си тръгна с точка от Истанбул

0
Нулево равенство между "Орлите" и местния "Башакшехир"
Нулево равенство между "Орлите" и местния "Башакшехир" Снимка: БГНЕС

"Лудогорец" започна участието си в груповата фаза на Лига Европа с равенство 0:0 като гост на турския вицешампион "Истанбул Башакшехир".

На стадион "Фатих Терим" двата тима изиграха равностоен мач. Той започна с домакински натиск, но постепенно "Лудогорец" изнесе играта и на няколко пъти стражът на турския тим Волкан Бабаджан трябваше да се намесва. На два пъти Жоао Пауло и веднъж Джоди Лукоки застрашиха вратата на "Башакшехир". След това и Вандерсон стреля опасно, но Бабаджан отново бе на висота, предаде БТВ.

В края на полувремето Елиа навлезе в наказателното поле на "Лудогорец", сблъска се със Сисиньо и поиска да бъде отсъдена дузпа, но главният съдия отхвърли претенциите му.

След почивката двубоят продължи да бъде равностоен, като и пред двата тима се откри по една добра възможност за отбелязване на попадение. Всичко това се случи в инфарктната 49-та минута, когато Адебайор изведе прекрасно Емре сам срещу Броун, но аржентинският страж се намеси.

В ответната атака Лукоки и Жоао Пауло имаха само един противников защитник пред себе си. Бразилецът излезе очи в очи с Бабаджан. Ударът му обаче бе меко казано разочароващ. Високо над вратата...

До края на срещата имаше много битка и малко голови положения. Така "Лудогорец" и "Истанбул Башакшехир" поделиха точките на старта на груповата фаза в Лига Европа

В другия мач от тази група "С" "Брага" изненадващо спечели гостуването си на "Хофенхайм" с 2:1.

Стартови състави

"Истанбул ББ" (4-2-3-1): Бабаджан; Кайсара, Епуряну, Атама, Клиши; Емре, Инлер; Вишча, Мосоро, Елиа; Адебайор

"Лудогорец" (4-2-3-1): Броун; Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел; Горалски, Дяков; Лукоки, Анисе, Вандерсон; Жоао Пауло

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари