Лозари изкореняват насажденията си

1
Според стопаните държавата нехае
Според стопаните държавата нехае Видео: NOVA

Според стопаните държавата нехае

Лозари изкореняват насажденията си и са пред фалит, а държавата според тях нехае и ги оставя без адекватна помощ за сектора. Миналата година на места гроздето дори е останало необрано и гние в лозовите масиви, защото е нямало кой да купи.

Стопанисваме около 1600 декара винени лозя. От 2017 г. до момента сме изкоренили над 2000 декара лозя, част от които сме подменили с нови насаждения. През безпрецедентната криза, пред която сме поставени, имаше безхаберие и никаква помощ от държавата”, обясни Милка Велкова.

Тя твърди, че преди влизането на България в Европейския съюз отглеждането на винени лозя било един от най-печелившите растениевъдни сектори. „Нашите чиновници договориха смешна субсидия от 13,5 евро за нас. Румънците са със 130 евро субсидия”, обясни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    русенец
    С лесна ръка изкореняват защото нито за земята са платили, нито за посадъчен материал. Със сигурност и на работниците не плащат. Ако всичко това беше направено с техни средства, а не с еропейски пари, нямаше да е така. По татово време някой да е дотирал селското стопанство? Да, държавата осигуряваше агрозащита, РЕД при изкупуване, винпромите бяха държавни. Сега държава нямаш. Някакви браншови мафии се борят за кокала, а и пари се въртят по-бързо в търговията, а не в производството.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари