Ловджии на бунт: Европа иска да им вземе пушките

3
Боеприпасите им ще струват 10 пъти по-скъпо, оплакват се засегнатите
Боеприпасите им ще струват 10 пъти по-скъпо, оплакват се засегнатите Видео: NOVA

Боеприпасите им ще струват 10 пъти по-скъпо, оплакват се засегнатите

Днес се открива ловният сезон за диви прасета и дребен дивеч.

Нов регламент на ЕК обаче е на път да остави 90% от българските ловци без оръжия. Причината е въвеждането на пълна забрана за използване на оловото за ловни цели. Боеприпасите, които ще трябва да се използват, струват 10 пъти по-скъпо от настоящите патрони.

„Инициативата на ЕК засяга всички български ловци, които са близо 160 000. Всички оръжия, произведени преди 2000 г., не са тествани и не могат да стрелят с евтината алтернатива на оловото – стоманените. Единственият възможен вариант за тях е да се ползват боеприпаси от бисмут, от ванадий, които са много по-скъпи – 5-6 лева при цена сега 50-60 стотинки”, заяви инженер Васил Василев, председател на УС на Съюза на ловците и риболовците в България, предава NOVA.

Стартирала е подписка срещу предложението, в която са се подписали 20 000 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -9
    2
    До 1
    А важно ли е, че в Краснъй Лиман се вее Украинско знаме и Руската армия "на добра воля се е оттеглила"?Прати памперси на безаналоговата руска армия.И не е фейк - БТВ го излъчи!
  • 11
    1
    ...
    Важното е че за усраина боеприпаса е евтин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари