Лондон моли хората да спят повече

0
Властите в Англия ще предложат на хората на възраст между 40 и 60 години да прекарват повече време в леглото
Властите в Англия ще предложат на хората на възраст между 40 и 60 години да прекарват повече време в леглото

Британците на средна възраст ще бъдат насърчавани да спят повече като част от правителствена кампания за по-здравословен начин на живот, съобщи в. "Дейли телеграф".

Властите в Англия ще предложат на хората на възраст между 40 и 60 години да прекарват повече време в леглото. Според изследване повече от една трета от населението на Острова спи по-малко от 6 часа на нощ, което повишава риска от преждевременна смърт с 12%. Липсата на сън се свързва и с други проблеми като диабет, затлъстяване и сърдечни заболявания.

Учени твърдят, че седенето до късно и ранното ставане е цъкаща бомба за здравето на хората. Един от факторите за проблемите със заспиването е нарастващото използване на смартфони и таблети преди лягане, което намалява нивото на хормона мелатонин.

Инциативата за повече сън е част от широкообхватна кампания, която има за цел да накара възрастните да направят 7 промени в начина си на живот, включително спиране на тютюнопушенето, по-малко пиене на алкохол и правенето на повече физически упражнения.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари