Лойд Остин се извини за тайната си диагноза от рак

0
Дори Белият дом не е информиран за хоспитализацията на Остин до 4 януари
Дори Белият дом не е информиран за хоспитализацията на Остин до 4 януари Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дори Белият дом не е информиран за хоспитализацията на Остин до 4 януари

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се извини за това, че е скрил диагнозата си рак на простатата и хоспитализацията си от президента Джо Байдън и останалите членове на правителството, предаде АФП и БГНЕС.

"Трябваше да кажа на президента за диагнозата ми рак", заяви той на пресконференция. "Извиних се директно на президента Байдън".

Остин на практика изчезна от общественото полезрение в края на декември и началото на януари, след като на 22 декември получи усложнения от лечението на лека операция на простатата.

Дори Белият дом не е информиран за хоспитализацията на Остин до 4 януари, Конгресът е уведомен едва на следващия ден, а Байдън научава за диагнозата рак едва на 9 януари.

Остин заяви, че не е разпореждал на "служителите си да крият от никого хоспитализацията ми", и заяви, че не е обмислял да подаде оставка. Въпреки това той призна: "Не успяхме да се справим с това."

Той разкри, че все още се възстановява и има ограничена употреба на единия си крак, като използва количка за голф, за да се придвижва из сградата на Пентагона.

Здравословните проблеми на Остин и необичайната секретност на лечението му идват в момент, когато американските сили отблъскват ежедневните ракетни атаки на хутите по морските пътища в Червено море и подготвят военен отговор на убийството на трима американски войници, базирани в Йордания, при атака с дрон.

Високопоставеният правителствен военен служител е и ключова фигура в опитите на администрацията да запази подкрепата за борбата на Украйна срещу руската инвазия, тъй като републиканските членове на Конгреса отказват да приемат нов пакет от помощи.

70-годишният кадрови войник първоначално претърпя лека операция за лечение на рак на простатата на 22 декември, като на следващия ден се завърна у дома, но на 1 януари беше приет отново поради усложнения, включващи гадене и силни болки. Той се върна на работа на 29 януари

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Калоян
    Няма да липсваш на никого Маймун долен
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари