Лойд Остин: САЩ няма да допусне Украйна да се провали

1
Оставаме решени да предоставим на Украйна ресурсите, от които тя се нуждае
Оставаме решени да предоставим на Украйна ресурсите, от които тя се нуждае Снимка: The Department of Defense

Оставаме решени да предоставим на Украйна ресурсите, от които тя се нуждае

Министърът на отбраната Лойд Остин обеща, че Съединените щати няма да допуснат Украйна да се провали, въпреки че предоставянето на допълнителна помощ се бави в Конгреса, а киевските сили изпитват недостиг на боеприпаси.

Ръководената от републиканците Камара на представителите блокира отпускането на 60 млрд. долара помощ за Украйна, а Съединените щати предупредиха, че неотдавнашният пакет от 300 млн. долара ще стигне само за няколко седмици.

"Съединените щати няма да позволят на Украйна да се провали", заяви Остин при откриването на среща в Германия на международните поддръжници на Украйна, предаде АФП.

"Оставаме решени да предоставим на Украйна ресурсите, от които тя се нуждае, за да се противопостави на агресията на Кремъл", добави той.

Миналата седмица Вашингтон обяви помощ за Украйна в размер на 300 млн. долара, но Остин заяви, че тя е възможна само благодарение на икономиите от последните покупки на Пентагона.

"Успяхме да подкрепим този така необходим пакет само благодарение на това, че установихме някои непредвидени икономии по договорите", каза Остин.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви предишния ден: "За нас е изключително важно Конгресът скоро да приключи всички необходими процедури и да вземе окончателно решение" относно помощта за Киев.

Най-високопоставеният американски военен генерал Чарлз "CQ" Браун обясни пред журналисти на път за срещата в Украйна, че киевските войски "трябва да обърнат внимание на темповете си на снабдяване и на начина на изпълнение".

Налице е "постепенно движение напред-назад между Украйна и Русия", с "постепенни печалби и от двете страни", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    35
    хаха
    Такаааа...рушлямистанците пак са се възпалили :D Основния аргумент против убийствата на Русия в Украйна са действията на САЩ. ВИНАГИ САЩ са отговорни за всичко! Отговорни за войната в Газа отново са САЩ. Отговорни за войната в Украйна - САЩ. Отговорни за анексирането на Крим - САЩ. Отговорни за отцепването на Южна Осетия - САЩ. Отговорни за Чечня - познайте :D Те че носят отговорност за много престъпления - носят. Ама да ги обвиняваш за всичко докато любимия ти сатрап обстрелва цивилни в съседна уж братска държава - за това си трябват специални "умения".
  • 0
    34
    до 33
    Явно живеем на различни планети. На планетата Земя е така: https://www.bgonair.bg/a/4-world/337078-sasht-kam-izrael-nezabavno-prekratete-oganya-v-gaza-i-pomognete-na-gladuvashtite
  • 4
    33
    Spermaman
    Ало 31 педератор! Да напишеш нещо и за галеника на краварите Насеряху? Твоите анални приятели краварите му приветстват за убийството на жени и деца, доказано! Великия Путин и срещу него да бяха, не мое го стигне по убийства на жени и деца, а?
  • 4
    32
    Само Минавам
    До №31, не си разбрал правилно. От чисто човешка гледна точка, хората си мислят, че си изпаднал в някакво заблуждение, все пак сме длъжни да те третираме като добросъвестен гражданин - въпрос на култура, ценности и възпитание. Затова ти обясняват, но предполагам, след 31 коментара, вече e повече от ясно, че проблемът се свежда до най-обикновенна вменяемост. Едва ли някой може да помогне в това направление тук...
  • -4
    31
    провокатор
    Баси кефа! Всички опорки на едно място :D Изглежда съм ви разтроил съня щом днеска сте станали надъхани да пишете глупостите над които сте "мислили" цяла нощ :D Представям си що за изверги могат да пишат такива глупости за шествие водено от майки с деца избягали от война. Много ми харесва, че не пропускате да си демонстрирате нивото под всяка една подобна новина :D За всеки един нормален човек е видно, че цялата русофилска сган приветства убийствата на жени и деца и ни го демонстрира в писмен вид ежедневно! Под всяка една статия споменаваща НАТО, ЕС, САЩ, Украйна, Путин, Зеленски, Митрофанова, Копейкин, Киро, Асен...навсякъде се лее нечовешка жлъч и зов за убийства и извращение срещу мирни хора. И същите тия се смятат за нормални и съветват другите да пият хапчета.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари