Лойд Остин: Ще продължим да помагаме на Украйна

0
Министърът на отбраната на САЩ е уверил украинския президент Володимир Зеленски в непоколебимата подкрепа на САЩ по отношение на неотложните нужди на Украйна
Министърът на отбраната на САЩ е уверил украинския президент Володимир Зеленски в непоколебимата подкрепа на САЩ по отношение на неотложните нужди на Украйна Снимка: Secretary of Defense Lloyd J. Austin III / Х

Министърът на отбраната на САЩ е уверил украинския президент Володимир Зеленски в непоколебимата подкрепа на САЩ по отношение на неотложните нужди на Украйна

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е уверил украинския президент Володимир Зеленски в непоколебимата подкрепа на САЩ по отношение на неотложните нужди на Украйна на бойното поле по време на срещата си с него в Киев, предаде Укринформ.

Украинската агенция посочва, че информацията е от публикация на Остин в социалната платформа "Екс".

"Имах честта да се срещна с президента Володимир Зеленски днес в Киев, за да засвидетелствам твърдата подкрепа на САЩ за Украйна. Ние, заедно с нашите съюзници и партньори, ще продължим да помагаме на Украйна в неотложните ѝ нужди на бойното поле и по линия на дългосрочната ѝ необходимост от отбранителни средства", написа Остин.

Укринформ припомня, че днес американският министър е бил посрещнат на железопътната гара в столицата Киев от посланичката на САЩ в Украйна Бриджит Бринк.

Според пресслужбата на Пентагона той ще има разговори на високо равнище с украински лидери. Разговорите ще се съсредоточат върху по-нататъшното укрепване на стратегическото партньорство между САЩ и Украйна, в рамките на което се цели повишаване на бойните способности на украинските въоръжени сили с идването на зимата, за да могат да защитят страната си от бъдещата руска заплаха, предаде БТА.

Укринформ отбелязва, че по-късно тази седмица американският министър на отбраната ще председателства 17-ата среща на Контактната група по въпросите на отбраната на Украйна чрез видеоконферентна връзка от Пентагона. Очаква се участието на представители на близо 50 страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Sтанко
    Няма маймуни на снимката - аз виждам един палячо и един циганин с кравешки поглед... В америка им викат негри, ама за да не се обидят им казват просто черни-лки. Агонията продължава - дерзайте с 2-3 думи...
  • 2
    1
    Петър
    Този маймун.ужас
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари