Ливан обвини Израел за обстрел по болница

1
По информация от медии, снарядът се е забил до входа на спешното отделение на болница в Мейс едж Джабал
По информация от медии, снарядът се е забил до входа на спешното отделение на болница в Мейс едж Джабал Снимка: БТА / АП

По информация от медии, снарядът се е забил до входа на спешното отделение на болница в Мейс едж Джабал

Ливанското министерство на здравеопазването осъди днес израелски обстрел по държавна болница в Мейс едж Джабал, Южен Ливан, при който е бил ранен здравен работник, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

"Да се взимат на прицел здравни заведения и техния персонал представлява грубо нарушение на международното хуманитарно право и излага на опасност живота на невинни служители и пациенти", се казва в изявлението на здравното министерство на Ливан. То обяви, че държи израелските власти изцяло отговорни за "тези неоправдани действия, от които можеше да има катастрофални последици", ако артилерийският снаряд се беше взривил изцяло.

Местни медии информират, че снарядът се е забил близо до входа на спешното отделение на болницата, и отбелязват, че за щастие в резултат е имало само счупени стъкла. От израелската армия заявиха, че разследват случая.

Обстрелът по болницата идва скоро, след като проиранската ливанска шиитска групировка "Хизбула" атакува израелския пост "Аси", близо до отстоящия през границата град Мейс едж Джабал, и няколко други поста. Ливанските сили за сигурност потвърдиха, че Израел е подложил на ответен обстрел покрайнините на Мейс едж Джабал.

Междувременно "Хизбула" обяви смъртта на седем свои бойци. Така броят на загиналите от шиитското движение след изненадващата атака на палестинската ислямистка групировка "Хамас" срещу Израел на 7 октомври вече надхвърля 70, посочва ДПА, като допълва, че конфликтът в ивицата Газа е утежнил обстановката и на израелската граница с Ливан. Агенцията отбелязва, че това е най-голямата ескалация на напрежението между двете държави от втората ливанска война от 2006 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Иван
    Никой не помага на палестинците,лицемери с костюми се разхождат и само приказки, евреите са по мощни и организирани,арабите нямат шанс,нещастни хора,и те и кюрдите,са само мачкани.
  • 0
    3
    Говедар
    Време е небето над терористичната, античовешка държава исраХЕЛ да почернее от фойерверки от всякакъв тип!
  • 1
    2
    до 1
    Каквото пожелаваш на другите да ти се връща стократно на теб и на близките ти.:)
  • -2
    1
    Moni levi
    Да,да ги избият,и ливанци и сирийци и мрьсните дрипави палестинци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари