Двама журналисти загинаха при израелска атака на границата с Ливан

0
Трима души са убити при ракетен удар край ливанската граница
Трима души са убити при ракетен удар край ливанската граница Снимка: БТА / АП / архив

Трима души са убити при ракетен удар край ливанската граница

Двама журналисти от ливанска телевизия и трети човек са убити в ракетен удар край ливанската граница с Израел днес, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Според ливанската държавна информационна агенция инцидентът е станал край град Тир Харфа, на около миля от границата с Израел.

Ливанската телевизия "Ал Маядийн", за която работели двамата репортери, съобщи, че Израел е извършил атаката и умишлено е взел на мушка журналистите.

Напрежението и размяната на ракетни удари межди израелската армия и проиранската ливанска шиитска организация "Хизбула" се засили след 7 октомври, когато бойци на радикалното палестинско движение "Хамас" нахлуха в Израел, избивайки над 1400 души, повечето от тях цивилни.

В най-сериозната ескалация от войната между Израел и "Хизбула" през 2006 г. дотук са убити над 70 бойци на организацията, 13 ливански цивилни, 7 израелски войници и трима израелски цивилни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари