Лицето на приятелят на загиналия спец от ДАТО буквално е размазано

0
Д-р Марин Карчев: По-лошото е, че има оток на мозъка. Състоянието му е критично.
Д-р Марин Карчев: По-лошото е, че има оток на мозъка. Състоянието му е критично.

Буквално размазано е лицето тежко на пострадалия спътник на полицая от Разград Денчо Станев, който загина при зверска катастрофа вчера, научихме от БЛИЦ.

57-годишният Ахмед Чолаков е с множество фрактури, в това число и на носа и синусите и при всички положения ще се наложи оперативна намеса.Това обаче не е най-сериозният проблем, обясни шефът на болницата в Разград д-р Марин Карчев. „По-лошото е, че има оток на мозъка. Състоянието му е критично. Не можем да направим прогноза към този момент, защото ситуацията се мени за часове“, разясни д-р Карчев. И добави, че пъртво трябва да стабилизират състоянието на пациента и след това ще бъде извършена операция.
 

При тежка катастрофа, станала около 15 часа вчера на изхода на Исперих в посока Разград, загина полицаят Денчо Станев.

Служителят на МВР е бил спец по подслушването, на скретен щат в ДАТО ( Държавната агенция „Технически операции“), повече позната със старото си име – СДОТО (Сепциализирана дирекция „Оперативно-технически операции“. Той е бил в отпуск и е пътувал с личния си „Ситроен“ заедно със съпругата си и тяхното приятелско семейство Чолакови. Двамата с Ахмед са много близки приятели от детство, родом са от исперихското село Йонково и са съученици от Икономическия техникум в Разград, обясниха техни познати.

До трагичния сблъсък се стигнало, след като лек автомобил „Ланчия Либра“, управляван от 44-годишния В. Г. от Исперих, навлязъл в насрещното платно и се ударил челно в „Ситроен“-а. На място загинал Денчо, а Ахмед, който бил на задната седалка, пострадал тежко. Съпругите на двамата също пострадали, но по-леко. Тази на Ахмед е с две счупени ребра, обясниха пред БЛИЦ техни близки. Съпругата на загиналия полицай е наясно, че мъжът й е починал и е в абсолютен шок, добавиха те.

От прокуратурата обясниха, че все още е рано да се каже каква точно е причината за фаталната катастрофа, тъй като не са изготвени аавто-техническите експертизи. Окръжният прокурор на Разград обаче подчерта, че загиналият служител на МВР е бил с колан по време на сблъсъка. Ударът обаче е бил толкова силен, че той просто е няма шанс, коментираа хора от село Йонково, които са видели смачкания му „Ситроен“. По думите им, причината за катастрофата е ясна – неправилно изпреварване от страна на водача на „Ланчиа“-та, който се е нанизал челно в „Ситроен“-а.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари