Липса на олио доведе до бой с точилка и камъни в Германия

0
Повечето магазини нямат налични бутилки, а тези, които имат, налагат лимити при покупката му
Повечето магазини нямат налични бутилки, а тези, които имат, налагат лимити при покупката му Снимка: © Kontrolab/LightRocket/Getty Images

Във Великобритания и Италия също липсват продукти по магазините

Лимитите за продажба на основни харни в Германия доведе до бой с точилка и камъни в един от магазините в южната част на страната, предаде кореспондент на bTV.

Заради войната в Украйна олиото се е превърнало в истинска находка в Германия. Повечето магазини нямат налични бутилки, а тези, които имат, налагат лимити при покупката му. В интернет пространството има и обяви за продажба на олио, като една от тях е за бутилка срещу 200 евро.

Друга подобна стока е брашното – една от веригите магазини ограничава купуването му до 4 пакета на клиент.

Инфлацията в Германия достигна рекордни стойности за март, като само за последната година цените на хранителните продукти са се вдигнали с 6%.

Във Великобритания все още няма липсващи продукти по рафтовете на магазините, но войната в Украйна влияе на пазара по косвен път. Цената на торовете за земеделието е скочила от 200 паунда на 1000 паунда за тон тор. Цената на млякото също се е повишила.

В Италия празни рафтове има почти навсякъде. По супермаркетите са изчерпани олиото, брашното, макаронените изделия и пастата.

Към момента няма намеса на правителството в ограничаване на покупките, но много магазини наложиха лимити за пазаруване. Консумацията на олио с произход Украйна е 65% от общото потребление в цяла Италия, а много от производителите на паста ползват само украинска твърда пшеница. Най-голямо увеличение има в цените на олиото, пресните зеленчуци и тестените изделия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    14
    до 13
    От Делиормана е. Явно отскоро общува на български и с хора. Бъди снизходителен ! :)
  • 2
    13
    Do 12
    Абе, я да се освестиш малко ! Кой ще ти праща тролове в локална медия, където няма регистрация и постовете не могат да се отчитат...я, върви да скачаш, хабер си нямаш. Тук сме си само русенци, теб не те зная от къде си !
  • -3
    12
    До 11
    Тя Сатрапия отдавна е баталясала, а Владолф Путлер в момента я доунищожава. Още 100 годиния няма да може да се оправи след варварската окупация на суверенна държава! Ама вие тролчетата сте тъпички и само пляската спуснатите опорки и обиждате наред!
  • 0
    11
    до 10
    Отговори на въпросите ми, бе компетент! А баба и дядо на село нямам, те си бяха русенци. Така, че за разлика от теб не съм запознат с гледането на прасета.:) Значи не можеш да отговориш, другарю партиен агитатор.:) То беше ясно още отначало. Както казах, такъв тип хора са тъпи и верни.:) Кажи сега с какво друго са те инструктирали да ни облъчваш? Кога ще се сбаталяса Русия и демокрацията ще победи в световен мащаб?:)
  • -3
    10
    До 7
    Радвам се за теб, надявам се, че като си продал прасетата, гледани от баба и дядо на село си купил рубли, а не долари или евро и сега вече богатееш. Браво, акъллия
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари