Лимузини точат 17 милиона лева от Маргина

0
Неизбежният фалит на фирмата на Маргина се отлага само заради страха от него
Неизбежният фалит на фирмата на Маргина се отлага само заради страха от него

Легалният бизнес на Големия Маргин излиза на минус с впечатляващите 17 млн. лева, показва проверка.

Огромната сума е отчетена като пасив във фирмата на Красимир Маринов "Файненшъл консулт". Дружеството се занимава с отдаване под наем на луксозни лимузини, пише "България днес".

Според отчета огромна част от парите се дължат на банки, заплати на персонала и доставчици. При други подобни случаи изходът е обявяване на фалит и разпродажба, обясняват финансисти. При Маргина това не се случва и фирмата от няколко години продължава да трупа огромни загуби. 

Самата "Файненшъл консулт" е създадена през далечната 2009 г. По това време Красимир Маринов и брат му инвестират огромна част от заработените в миналото от рекет и силово застраховане в легален бизнес. Идеята е с получените приходи да оправдаят луксозния си начин на живот. Първоначално на властите не прави впечатление превъртането на десетки милиони с неизвестен произход.

Впоследствие след падането на тройната коалиция нещата рязко се променят и босовете на СИК трябва да бягат в чужбина от правосъдието, а фирмите им се прехвърлят на подставени лица. Така основен акционер във "Файненшъл консулт" става съпругата на Големия Маргин Мария, с която отдавна са разделени, но нямат развод. Идеята на сикаджията е, докато той разпуска в Испания, бившата му да има легален източник на пари за издръжка. Съдружник е и вдовицата на покойния бос на СИК Димата Руснака.

По същото време фирмата купува десетина луксозни лимузини. Идеята е дългите по десетина метра автомобили да се отдават под наем за тържества, сватби и посещения на чужди звезди у нас.

Липсващата силна ръка на боса бързо се отразява върху бизнеса. Фирмата на Маргина така и не може да се пребори с конкуренцията. Така само за последните две години лимузините на Маргина инкасират над 7 млн. лева загуби. Отделно от това в активите на фирмата му има неплатени кредити за други 10 милиона. В същия момент приходите от наеми на луксозните автомобили са направо смешни. За миналата година "Файненшъл консулт" е прибрала едва 63 бона. В същия момент само разходите за заплати на шофьорите са 112 бона. В опит да закърпи положението съпругата на Маргина започва и разпродажба на автомобилите. Получените 243 бона така и не стигат за плащането на дълговете.

Хора от подземния свят разкриват, че натрупаните задължения за над 17 млн. едва се преглъщат от кредиторите. Неизбежният фалит на фирмата е отлаган само заради страха от реалния собственик. Чрез посредници самият Николай Маринов многократно обещавал, че ще се разплати с кредиторите, но това все се отлагало за утре.

Мария става застраховател

След провала на бизнеса с лимузини Маргина търси нов начин да осигури доходи на съпругата си. С негова помощ Мария Маринова успява да си регистрира друга фирма - "Бул Ауто Брокер". Дружеството веднага взема лиценз за застрахователен брокер от Комисията за финансов надзор. Това му позволява напълно легално да продава като посредник застраховки от името на всички компании. С предимство е застрахователната компания на друг бивш бос на СИК Младен Михалев-Маджо. Веднага след като лицензът е издаден, фирмата на Мария Маринова открива луксозни офиси в повечето градове на страната и развива мащабна дейност.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари