Лиляна Павлова: Трябва да спрем да говорим за корупцията

0
Корупция имало във всички държави
Корупция имало във всички държави Видео: bTV

Всеки ден, това е тенденция и стратегия, на всяко едно предаване, независимо по коя тема, се споменава думата корупция. Трябва да спрем. Сами се принизяваме по този начин.

Това заяви министърът по европедседателството Лиляна Павлова в сутрешния блок на бТВ.

На забележката на тв водещия Антон Хекимян, че корупцията е факт, министърът отговори:

"Тя е факт във всички държави".

Павлова коментира и насрочените за днес протести и великодушно разреши на хората да протестират:

"Нека протестират, ние сме демократична държава, няма какво да крием, всеки има право да изрази мнение, след като е решил, че точно днес е денят."

По думите ѝ броят на днешните протести в София вече е набъбнал до 11 и се пошегува, че това е знак, че „искаме да дадем най-доброто от себе си“.

"Дали няма малко да се припокрият и взаимоизядат? Има го и този вариант. Но щом искат да протестират, нека. Дано Европа успее да разграничи кой протест за какво е и колко са хората. Това е малко като да се оплачеш на арменския поп", заяви тя.

Според нея „е прекалено“ да се протестира в момента за проблеми във вътрешнополитически план, но отново заяви:

„Нека протестират. Председателството не е нито на правителството, нито на някой от нас, нито мое лично, то е на всички българи“.

По думите ѝ тези демонстрации, заедно с криминалните инциденти от последните дни, са вътрешен проблем и те няма да повлияят на имиджа ни пред гостите за европредседателството.

Павлова посочи още, че опитите за дискредитиране на правителството по директен и индиректен начин са факт.

„То очевидно е политическа заявка на опозицията. Но дискредитирането на правителството самоцелно носи изключително негативен отзвук върху държавата“, посочи Павлова.

Помолена да коментира убийството на бизнесмена Петър Христов тя посочи, че „прикачването му към председателството, търсенето на дълбока конспирация е контрапродуктивно“. И призова да оставим органите да си свършат работата.

Спокойствието и сигурността на държавата не са под въпрос и не трябва да се насажда притеснение. Нека не всяваме паника, призова Павлова.

"Спрях да се изненадвам, използват се всички начини за дискредитиране. Предлагам да фокусираме усилията си в нещо позитивно", каза още тя.

Министърът изтъкна, че за официалното откриване на българското европредседателство у на идват и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, и председателят на Европейския съвет Доналд Туск, и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, заедно с еврокомисарите.

"Това не се случва на всяко откриване и е знак за подкрепа", посочи тя.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари