Николай Младенов: Има защо хората да протестират, но е нужен спокоен диалог

0
Наистина имаме нужда от рестарт на политическата ни система
Наистина имаме нужда от рестарт на политическата ни система Снимка: NOVA

Наистина имаме нужда от рестарт на политическата ни система

„У нас има много неща, за които хората да протестират - страната ни все още е най-бедна в ЕС, корупцията, нарушеното чувство за справедливост, здравната система, състоянието на пенсионерите и т.н. Наистина имаме нужда от рестарт на политическата ни система, но рестарт, който се основава на спокоен диалог”.

Това заяви бившият министър на отбраната и на външните работи Николай Младенов в студиото на „Здравей, България” по NOVA.

„Притеснява ме, че пътят, по който сме тръгнали в момента, не предполага такъв диалог”, допълни той.

По думите му протести в момента има не само в България. „В много страни в Европа и на други места в света текат такива процеси”, посочи той.

Според Младенов въпросът с Конституцията е изключително сериозен и той не може да бъде разглеждан набързо и без сериозен анализ.

България наистина има нужда от нова Конституция. Все пак тази, по която сега работим, е писана 90-та година като реакция на края на комунизма у нас и начало на демократичните промени. В нея има много компромиси, които са направени от нейните автори още тогава”, коментира той.

„Ако наистина искаме рестарт на политическата система, който да промени българския парламентаризъм, съдебната система и функционирането на институциите, има нужда от много сериозен конституционен дебат”, допълни Николай Младенов.

„Този дебат е закъснял, но той трябва да се състои в спокойна среда, в която всички мнения се чуват”, категоричен бе той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари