"Лидл" се отстрани от скандал с назначението на техен служител на държавен пост

0
Назначението на Георги Николов за директор на Агенцията за обществени поръчки не е заради продажба на продукти на фирмата с доскорошно участие на премиера Кирил Петков, посочват от Лидл-България
Назначението на Георги Николов за директор на Агенцията за обществени поръчки не е заради продажба на продукти на фирмата с доскорошно участие на премиера Кирил Петков, посочват от Лидл-България

Търговската верига опроверга спекулации, свързани с назначението на неин служител за директор на Агенцията по храните

Търговската верига "Лидл" излезе с позиция срещу некоректни медийни твърдения, че назначението на нейния доскорошен служител Георги Николов за директор на Агенцията за обществени поръчки да е заради продажба на витамини и хранителни продукти на фирмата с доскорошно участие на премиера Кирил Петков, предаде Mediapool.bg

Внушения, че въпросните продукти са пуснати в продажба в търговската мрежа на "Лидл" през изминалата седмица и това е довело до назначаването на Николов, направиха няколко медии, а от веригата магазини сега обясняват, че това не е вярно.

"Първите продажби на тези продукти в магазините ни са от месец август 2020 г., като процесът на договаряне с производителя далеч предхожда този период. Цитираните в медийните публикации продукти са с производител и под марка на българско юридическо лице, а не собствени разработки и марки на "Лидл България". Процесите ни на договаряне, включването им в асортимента и позициониране в седмична брошура са дългосрочни и датират далеч преди г-н Петков да влезе в политическия живот. Нещо повече, продуктите от тази линия се предлагат и в редица други търговски вериги, дрогерии и аптеки. Те са част от продуктова категория, която включва широка гама артикули за имунната система – в това число хранителни добавки, чайове, витамини и други, и чието предлагане в търговски акции традиционно се прави през зимния сезон", посочват от "Лидл".

Дружеството разяснява още, че Георги Николов, който е бил техен дългогодишен служител, в нито един момент не е бил управител, законен представител или мениджър с обща компетентност по дейността на дружеството. Той е ръководел ресор "Експанзия" в компанията, който е компетентен в придобиването на имоти и строителството на магазините на "Лидл България".

"Заявяваме, че твърденията, че в своята дейност той е имал възможност да взаимодейства и влияе на работата на ресор "Стоково снабдяване", който е отговорен за включването на продукти в асортимента на дружеството и рекламирането им с цел продажба в магазините ни, са абсолютно несъстоятелни и манипулативни. Също така държим да подчертаем, че "Лидл България" никога не е участвала в процедури по обществени поръчки и не планира да участва в такива", заявяват още от компанията.

Тя допълва, че ще се защитава с всички законови средства от необосновани твърдения за участие в незаконосъобразни действия или каквито и да било форми на политическа корупция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    любопитен
    Вярно, ях забравил как премахнаха кръстовете от църквите на Санторини. Ами какво се учудвам, след като имаше предложение вече Великден и празниците около него да не се наричат великденски, а пролетни празници. Да благодарим на Ватикана и активната й роля това да не стане. Не се учудвам от нищо вече, най-вече с тази компания. Жалко, че е немска. Но пък цените в България са скандинавски. Преди няколко години лично сравнихме разликата между цените в Лидл Ирландия и Лидл България. В Ирландия беше по-евтино. Значително. И нагло ми отговориха, че по-евтините цени в Ирландия се дължат на ДДС и транспортни разходи. Чудно, колко ли е по-евтин транспортта до остров Ирландия?
  • 3
    2
    русенец
    Чудно, самото ръководство на Лидл признават, че никога не са участвали в обществени поръчки, ама техния ръководител звено по придобиване и строеж на магазини ще ръководител на Агенцията за обществени поръчки. А съгласно закона тази Агенция дава методически указания относно провеждането на обществените поръчки. Голям капацитет, няма що. И като пиша тези редове се сещам за една песничка "Калинке малинке" - явно поредната калинка, ама тази ще е на мотор.
  • 4
    1
    Eh
    Те махнаха кръстовете от Санторини, вие сега за едни витамини.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари