Лидерите от ЕС се събират на извънредна среща в Брюксел

1
Това ще бъде първото посещение на новия служебен премиер Димитър Главчев
Това ще бъде първото посещение на новия служебен премиер Димитър Главчев

Това ще бъде първото посещение на новия служебен премиер Димитър Главчев

Лидерите на страните от ЕС ще заседават днес и утре на извънредна Среща на върха в Брюксел. Това ще бъде и първото посещение на новия служебен премиер Димитър Главчев.

Основаната тема на срещата е обсъждането на нов пакет от предложения за укрепване на европейския вътрешен пазар и конкурентноспособността на икономиката. Другата важна тема са отношенията между ЕС и Турция. Преди срещата евролидерите ще бъдат приети от края на Белгия - Филип, информира БНТ.

Очаква се днес лидерите да обсъдят ситуацията в Близкия изток и да призоват страните от региона за сдържаност, за да не се стигне до ескалация на напрежението. Те ще се запознаят и с развитието на ситуацията в Газа и ще поискат незабавно прекратяване на огъня, освобождаване на заложници, както и спешно увеличаване на хуманитарната помощ за ивицата.

Украинският президент Володимир Зеленски също ще се включи в срещата чрез видеоконферентна връзка. Киев ще поиска да бъде свикано заседание на съвета НАТО - Украйна за защита на въздушното пространство и доставка на ПВО системи и ракети.

Очаква се европейските лидери да обсъдят необходимостта от ускоряване на военните доставки за Украйна, особено на системи за противовъздушна отбрана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    До 3
    ПеПеруга, твоите братя УСраинци биват масово моГилизирани и така ще бъде докато и последният укронацист не замине при Бандера! А теб те чака дълъг престой на един китен дунавски остров ха ха ха
  • 1
    5
    до 4
    Пропускаш, че в Газа са загинали над 13 000 деца. Иначе в Ирак се говори за над един милион цивилни жертви.
  • 1
    4
    нда
    ООН: за 6 месеца в Газа загинали цивилни над 35 000 Операция Шок и Ужас в Ирак загинали над 600 000 цивилни В Украйна за две години загинали малко над 10 000 цивилни
  • -4
    3
    До 1
    То жалкото путлерче само жилищни сгради с жени и деца може да бомби. За друго го е страх! Но нашите братя украинци ще му покажат какво ще му се случи като напада невинни цивилни!
  • 0
    2
    до 1
    Няма причина да го прави. "Лидерите" на ЕС работят за Русия. Друг е въпроса, че не е ясно дали го правят защото са безкрайно тъпи или защото са на служба към външното разузнаване на Русия. Няма друго логично обяснение за това, че едновременно в цяла Европа и САЩ управляващи станаха някакви абсолютно безмозъчни същества.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари