Лидерът на „Възраждане“: От НФСБ ни предложиха коалиция на изборите, ние отказахме

2
Смятам, че американски шпиони гонят руски шпиони на наша територия, заяви Костадин Костадинов
Смятам, че американски шпиони гонят руски шпиони на наша територия, заяви Костадин Костадинов Видео: bTV

По думите му това се случило след вота на 4 април

След изборите на 4 април НФСБ са отправили покана към „Възраждане“ за съвместно явяване на изборите, но партията на Костадин Костадинов е отказала. Това обяви той пред Мария Цънцарова в предаването „120 минути“.

Ние считаме себе си за патриотична организация – там патриоти няма. И няма как да сме в коалиция с хора, които до вчера управляваха страната. НФСБ ни поканиха, ние отказахме тогава“, разказа Костадинов.

В българската политика партиите се делят на два вида – такива, които ходят в американското посолство и такива, които не ходим там. Изборът е в ръцете на хората, които искат да възраждане на българската държавност, независимост и суверенитет“, каза още той.

Костадинов говори и за миналото си във ВМРО, като посочи, че са неверни данните, които го вкарват в различни политически формации през годините.

По думите му в периодите, когато ВМРО се е коалирала с други партии на местни избори, той винаги се е явявал като кандидат от редиците на Каракачанов.

„Докато аз бях там (във ВМРО – бел. ред.), се опитвах да направя така, че политиката да бъде патриотична. Видях, че няма как да стане и имах два избора: или да остана, да се примиря със статуквото и да стана част от него, или да тръгна на чисто и на ново и да знам, че нямам никакви зависимости освен от избирателите и суверена“, заяви Костадинов.

Субсидията на „Възраждане“

Възраждане“ е спазила обещанието да дари субсидията от изборите, въпреки че само част отиде за благотворителност, увери Костадинов.

От 900 хил. лв. партията е дарила 300 хиляди за инвитро процедури, с което около 40-60 български двойки са се сдобили с рожба. Но тъй като партията остана извън НС, е запазила останалите 600 хиляди, които са предвидени като средства за предизборната кампания, уточни Костадинов.

Законът „Магнитски“ и санкциите у нас

Лидерът на „Възраждане“ изрази неодобрение, че санкционирането на лица, свързани с корупция, се прави не от българските институции, а от САЩ, и добави, че законът „Магнитски“ е колкото икономически, толкова и политически.

Утре те ще кажат, че по политически причини този или онзи политически субект трябва да бъде забранен, защото поставя под съмнение интересите на САЩ. Още по-големият въпрос е как Съединените щати са събирали тези свои сведения. Интересно е дали са ги събрали самостоятелно или са използвали българските служби. Никой освен „Възраждане не зададе този въпрос“, коментира Костадинов.

На въпрос успех ли е операцията по залавяне на руски шпиони у нас той даде отрицателен отговор. По думите му това е „замазване на очите“, че службите си вършат работата.

Самата акция той интерпретира така: „Смятам, че американски шпиони гонят руски шпиони на наша територия“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук